Leestijd: 3 minuten

Na twee jongens op de wereld te hebben gezet, ben ik nu in verwachting van een meisje. Super leuk natuurlijk, maar tegelijkertijd komen er heel wat nieuwe dingen op me af. Want waar ik altijd spullen voor jongens kocht, moet ik ineens opnieuw gaan zoeken naar spullen voor op de meisjeskamer. Gelukkig kunnen er heel wat dingen worden hergebruikt, maar mogen er ook weer nieuwe items in huis komen. 

Meisjeskleding

Een van de dingen waar ik als eerste tegen aanliep was dat ik op zoek wilde gaan naar meisjeskleding. Nadat ik alle babykleding van de jongens had uitgezocht (op gaten en vlekken en kleding dat gewoon niet zo goed paste bij een meisje) bleef er niet veel meer over. Want de standaard shops waar ik altijd heen ging voor jongenskleding hadden helemaal niet per se leuke meisjeskleding in hun assortiment. Zo moest ik opeens heel mijn google zoekvragen omver gooien, want ik wilde wel een beetje kleurrijke kleding shoppen voor onze dochter. Bij Vertbaudet kun je heel wat vrolijke meisjeskleding vinden, dus die shop staat nu ook op mijn lijstje.

Hergebruiken 

Het voordeel van nog een keer zwanger mogen worden vind ik misschien wel het hergebruiken van items. Na de geboorte van onze jongens hebben we eigenlijk alles opgeslagen in de berging, waardoor we niet helemaal opnieuw alles hoeven te kopen en dat scheelt een hoop geld! Een baby krijgen of een tweede kindje brengt namelijk best wat kosten met zich mee. Zo kan onze baby straks weer gebruik maken van het babydekentje dat ik maakte tijdens mijn tweede zwangerschap en slaapt het straks weer in hetzelfde ledikant waarin ik zelf heb geslapen als baby, alweer 29 jaar geleden!

Een aantal andere dingen die we zeker kunnen hergebruiken is de box met het zelfgemaakte boxkleed, de draagdoeken waarin ik de jongens veel gedragen heb. Uiteindelijk hebben we er wel voor gekozen om een nieuwe kinderwagen aan te schaffen via Marktplaats. Wel tweedehands want ook dit scheelde veel geld. Zo krijgt deze kinderwagen ook weer een tweede leven.

De babykamer

Voorlopig passen we de babykamer nog niet heel veel aan. De inrichting is eigenlijk nog steeds hetzelfde als toen Rowas er sliep. We hebben er voor nu alleen een okergele klamboe opgehangen, omdat ik dat gewoon ontzettend vrolijk vond staan. Ik zit er nog over te twijfelen of ik op de muur een jungle thema wil schilderen, maar voor nu ben ik er nog niet helemaal uit.

De baby zal straks eerst bij ons op de kamer slapen in een kleine wieg. Handig voor tijdens de nachtvoedingen en ik vind het ook wel een prettig idee, om de eerste tijd de baby dichter bij te hebben slapen. Maar wat zou het leuk zijn als we straks ook een eigen bedhuisje voor haar maken, net als voor haar twee grote broers, die er nog steeds helemaal dol op zijn.

Een nieuwe zwangerschap brengt weer een hoop (uit)zoekwerk met zich mee, van kleine kleertjes tot items die je kunt hergebruiken. Maar wat is het weer heerlijk om zo lekker in huis te kunnen rommelen en uit te kunnen kijken naar de komst van zo’n klein wonder in je buik. 

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment