Zonnepanelen huren
Leestijd: 3 minuten

Elektriciteit is sinds iets meer dan een eeuw niet meer uit ons leven weg te denken. Echter, we zijn er ook achter dat de manier waarop wij elektriciteit opwekken niet altijd even goed is voor de aarde. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zonnepanelen te installeren op het dak. Zonnepanelen zijn een fantastische manier om zelf duurzame stroom op te wekken, maar het is ook een flinke investering en niet iedereen kan dat bedrag in één keer ophoesten. Daarom is zonnepanelen huren tegenwoordig ook een optie. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Hoe werkt het?

Voor zonnepanelen ben je op z’n minst 4000 euro kwijt. Niet een bedrag dat iedereen in één keer kan missen. Zonnepanelen huren is een behapbare middenweg, waarbij je voor een vast maandbedrag zonnepanelen op je dak kan houden. De zonnepanelen zijn eigendom van de verhuurder en het kost vaak zo’n 60 euro per maand. Na een jaar of zeven heb je de zonnepanelen afbetaald en zijn ze van jou.

Voordelen

Veel mensen kiezen voor het huren van zonnepanelen omdat ze niet in staat zijn om in één keer zo’n groot bedrag te missen, maar buiten dat kent het huren van zonnepanelen nog een groot voordeel. Door zonnepanelen te huren in plaats van te kopen, profiteer je direct van voordeel op je energierekening. De opbrengst van jouw zonnepanelen ligt per maand in de meeste gevallen hoger dan het termijnbedrag dat je voor de zonnepanelen betaalt. Wanneer je zonnepanelen koopt, duurt het ongeveer een jaar of vijf voordat je het aanschafbedrag hebt terugverdient en daadwerkelijk kan gaan profiteren van voordeel op je energierekening.

Nadelen

Het nadeel van het huren van zonnepanelen is dat zonnepanelen kopen uiteindelijk toch voordeliger uitpakt. Het is dan wel een project van de lange adem, maar uiteindelijk zul je met het kopen van zonnepanelen onder de streep voordeliger uit zijn. Daarnaast zit je met het huren van zonnepanelen vaak vast aan een huurcontract waar je voor bepaalde tijd niet onderuit kan. Bovendien kan de verhuurder van jouw zonnepanelen vaak jaarlijks het huurbedrag verhogen. Als je geen geld hebt om zonnepanelen te kopen of gewoon direct van voordeel wil profiteren, is het dus ook een optie om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen. Maar onder de streep zal je uiteindelijk het meest voordelig uit zijn wanneer je je zonnepanelen gewoon koopt.

Sowieso is het dus al heel duurzaam om voor zonnepanelen te gaan, maar er zitten dus ook voor- en nadelen aan het huren van zonnepanelen. Wat ga jij doen als je mag kiezen? Meer lezen over je huis verduurzamen? Lees dan ook dit artikel.

Dit artikel betreft een gastblog.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment