open keuken
Leestijd: 3 minuten

Nadenken over een toekomstig huis met een nieuwe keuken of de huidige keuken laten vervangen schiet regelmatig door mijn hoofd. Helaas is dat bij een huurhuis ook niet zo simpel. Maar gelukkig kun je online genoeg inspiratie vinden voor een mogelijke droomkeuken! Daarom deel ik graag met je hoe mijn droomkeuken eruit zou zien.

U keuken voor extra veel ruimte

Ik vind het heerlijk als een keuken veel ruimte heeft. En dan niet alleen genoeg ruimte om heen en weer te kunnen lopen en een fijne spelletjeskast neer te kunnen zetten, zoals je in de foto hierboven ziet. Maar ook genoeg ruimte om alles op te kunnen bergen. Bijvoorbeeld met een U keuken. Het ideale van deze keuken is dat je er alle kanten mee op kunt.

Door de U vorm van de keuken heb je extra veel kastruimte. Genoeg om naast alle keukenspullen ook ruimte te hebben om spelletjes en knutselspullen kwijt te kunnen. Zet een grote eettafel neer en je hebt een fijne plek om met je kinderen overdag te knutselen en in de avond samen te eten.

Ruime keuken voor gezelligheid

Wil je graag een ruime keuken voor veel gezelligheid? Dan kun je kiezen voor een van de luxe keukens. Bij deze keukens heb je minder kastruimte dan de U keuken, maar is er nog steeds veel ruimte om de spullen op te bergen. Het fijne aan deze keukens is dat ze aan te passen zijn in heel wat diverse woonstijlen, waardoor je hem helemaal aan jouw smaken en wensen kunt aanpassen. Bij deze keukens kun je kiezen voor een keukeneiland en kun je eenvoudig koken met je gezicht naar de eettafel toe. Zo is het koken niet meer een aparte aangelegenheid en kun je ondertussen eenvoudig praten met je kinderen tijdens het koken. In het keukeneiland kun je kiezen voor een geïntegreerde afzuigkap waardoor de gehele keuken mooi open oogt.

Maar wil je er liever geen keukeneiland van maken? Maak er dan bijvoorbeeld een bar van. Kies voor hoge barkrukken of stoelen en je creëert eenvoudig een fijne plek om te kunnen eten, waar de kinderen huiswerk kunnen maken en waar er heel wat spelletjes kunnen worden gespeeld. Zo maak je van je keuken een fijne woonkeuken en met deze tips houd je je keuken ook fijn opgeruimd. Want dat is wel zo prettig als je een keuken hebt die meer zichtbaar is in je huis.

Een open keuken

En heb je de ruimte om ook een eettafel bij je open keuken te betrekken? Kies dan voor een ruime eettafel. Een ronde of langwerpige tafel geeft de mogelijkheid om eenvoudig stoelen erbij te zetten als er bezoek is. Zo hebben wij al jaren een ronde eettafel en er kunnen gemakkelijk drie kinderstoelen aan staan, plus nog een aantal stoelen voor volwassenen. Mijn wens zou zeker zijn om deze tafel in mijn droomkeuken weer neer te zetten. Want het voordeel van een grote tafel is dat je elkaar gemakkelijk kunt aankijken en je een groter oppervlakte hebt om dingen neer te zetten. Zoals een mooie bos bloemen, een peper en zout stel etc.

Hoe zou jouw droomkeuken eruit komen te zien?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment