Vrolijke kussens voor de kinderkamer die je zelf kunt maken
Leestijd: 4 minuten

Kussens voor de kinderkamer vind ik super leuk. Heerlijke vrolijke kleuren en speelse illustraties. Alles kan gecombineerd worden, terwijl ik in onze huiskamer liever wat rustigere kussens wil. Alleen tussen al die vrolijke kussentjes miste ik nog een leuk rond kussen. Online vond ik wel een aantal kussens, maar deze waren effen of hadden niet zo’n leuke print. Daarom besloot ik zelf een rond kussen te maken in minder dan 30 min. In deze DIY vertel ik je hoe jij dit zelf kunt doen!

Aan de slag

Voor deze DIY om het ronde kussentje zelf te maken heb je een aantal dingen nodig. De vosjes stof ontwierp ik zelf. Ik tekende de vosjes en liet ze afdrukken bij Spoonflower. Je kunt mijn vosjes design op stof hier bestellen.

Voor de achterkant gebruikte ik een restje flanel dat ik overhad van de DIY baby deken. Verder heb je een stofschaar nodig, naald en draad en een naaimachine of lockmachine.

Stap 1: Pak een rond voorwerp die je met de textiel marker op stof kunt overtrekken. Ik koos voor een groot pizzabord, me een doorsnede van 36 cm, waardoor ik ook geen extra naadwaarde hoefde te tekenen.

Stap 2: Knip nu zowel de voor en achterkant stof twee grote cirkels.

Stap 3: Leg de beide cirkels met de goede kant, de kant met de print, naar beneden op elkaar. En spelt rondom vast. Houd een opening van ongeveer 10 cm zodat je de stof straks kunt omkeren.

Stap 4: Naai met je naaimachine of lockmachine rondom. Het kussen en laat de opening open!

Stap 5: Draai het kussen binnenstebuiten zodat alle genaaide randen aan de binnenkant zitten.

Stap 6: Pak de vulling voor je kussen, ik gebruikte de vulling die ik overhad van het boxkleed DIY, en vul het kussen.

Stap 7: Naai het kussen dicht met een onzichtbare steek en klaar!

Het stofje kun je ook in mijn FSHappiness shop vinden in de vorm van een sweater, legging of harem in de maten 62 tot 116! Een ander leuk idee is om een potje te decoreren met een gehaakte rozet.

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment