Maak een vloerkleed voor je muizenhuis
Leestijd: 3 minuten

Hoe leuk is het om een vloerkleed te maken voor je poppenhuis. Het is vrij eenvoudig en je hebt er maar weinig materialen voor nodig. Je kunt het vloerkleed gebruiken in een poppenhuis, maar is natuurlijk ook erg geschikt voor een muizenhuis, als je bijvoorbeeld net als wij in huis een Maileg familie hebt wonen 😉

Benodigdheden

  • lijm
  • bierviltjes
  • (jutte) draad
  • schaar

Je kunt de knutsel bierviltjes halen bij hobbywinkels of gebruikte gebruiken. Je kunt ze hier bijvoorbeeld ook online bestellen. Zelf gebruikte ik jutte draad, mocht je dat nou niet hebben, dan kun je elk mogelijk draad gebruiken natuurlijk.

Aan de slag met het vloerkleed

Stap 1: Zorg dat je een klodder lijm midden van het bierviltje plaatst

Stap 2: Knip een stuk draad of houd het draad aan je klos vast. Leg het begin in de klodder en druk goed aan met je vinger.

Stap 3: Wikkel nu een stukje draad rond. Let op: er kan best wat spanning op het draad komen, daarom is het handig als je het begin even goed blijft aandrukken met je vingers.

Stap 4: Draai het trouw nu telkens rond, zodat er steeds meer draad op het bierviltje komt. Zorg dat je telkens voldoende lijm op het bierviltje blijft smeren, zodat het touw goed blijft plakken.

Stap 5: Is het bierviltje helemaal vol? Dan kun je het uiteinde afknippen en in het huis neerleggen!

Ik vind het vloerkleed voor het poppenhuis erg goed gelukt. Het belangrijkste is misschien nog wel dat het kidsproof is. De draden kunnen ze niet los krijgen van het bierviltje, waardoor er naar hartenlust mee gespeeld kan worden. Veel plezier met deze DIY!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment