Botaniq hangbloempot in de slaapkamer
Leestijd: 5 minuten

Een urban jungle in huis is helemaal hot en met de Botaniq hangbloempot lukt het echt iedereen! Dat de urban jungle trend zo populair is, is misschien helemaal niet zo gek. We willen steeds meer dat het buitenleven ook meer in huis wordt gehaald. En met de afgelopen tijd achter ons waar we heel veel hebben thuis gezetten is de drang naar groen in ons huis en voor op onze thuiswerkplekken helemaal niet meer weg te denken. Planten zorgen ervoor dat de lucht gezuiverd wordt er het ziet er ook nog eens gezellig uit. Win-win dus! Daarom laat ik je graag kennis maken met de Botaniq hangbloempot, zodat je overal zelfs in de slaapkamer eenvoudig een urban jungle maakt!

Slapen tussen de planten

Dat zou je misschien niet zo snel verwachten. De meesten hebben planten in de badkamer, woonkamer, keuken of studeerkamer staan. Juist omdat planten de lucht zuiveren zijn het ideale slaapmaatjes! Ze zorgen voor een schonere lucht wat weer kan leiden tot een betere nachtrust. Zet bijvoorbeeld een grote Monstera in de hoek van je slaapkamer, want die kan prima in een donkere slaapkamer staan. Maar heb je niet zoveel ruimte dan is de Botaniq hangbloempot echt een uitkomt. Ik kreeg een aantal exemplaren thuis gestuurd en teste ze voor je uit!

Botaniq hangbloempot ophangen

Ik wilde graag wat meer planten in de slaapkamer, maar dat valt nog niet altijd mee. Bloempotten die te groot zijn voor een plankje of alleen maar plek hebben net naast het openstaande raam. En tocht is niet echt de beste vriend van je planten. Een aantal maanden terug hing ik de ophangrail van Artiteq op in huis voor onze schilderijen. Het handige van de Botaniq is dat je deze aan dezelfde rail kunt bevestigen! Ideaal dus. Zo hoef je geen nieuwe gaten te boren en kun je het combineren met je andere lijsten of in mijn geval schilderijen.

Het viel reuze mee om de Botaniq hangbloempot op te hangen. Bij elke pot zitten twee draden en haakjes, zodat je de bloempot meteen kunt ophangen. Aan de binnenkant van de hangbloempot zitten aan beide kanten heel wat gaatjes, zo kun je ervoor zorgen dat hij strak tegen de muur komt te hangen. Let er dan wel even op dat je dit vooral pas ziet als je je plantje er al in hebt gezet. Ook is het handig om een waterpas bij de hand te hebben, zodat je kunt zien of de pot goed hangt. Ik koos ervoor om de drie hangbloempotten diagonaal op te hangen en er verschillende plantjes in te stylen.

De leukste planten voor je hangbloempot

Voordat je enthousiast planten gaat inslaan is het goed om even te kijken of je planten er daadwerkelijk in kunnen. Neem bijvoorbeeld een hangbloempot mee als je planten gaat uitzoeken, zodat je thuis niet voor een teleurstelling komt te staan. En het handige is, je kunt je plant met aarde in de pot aan de muur zetten of je zet hem in het binnenpotje erin. Dit laatste heb ik gedaan, zodat als ik teveel water geef het ook nog weg kan lopen.

Ik koos voor de volgende planten. Helemaal bovenin zette ik mijn nieuwste aanwinst de zaagcatus. Een eigenwijs en speels plantje dat met zijn kartel sliertjes alle kanten op groeit en straks als de stengels langer worden ook meer naar beneden al gaan hangen. In het midden koost is voor een Epiprendum. Ik vind hun bladeren zo leuk en het is een snelle groeier. Als laatste koos ik voor twee kleine pannenkoekenplantjes die ik naast elkaar zette in de hangbloempot. Ik vind de planten zo erg leuk staan samen en ze vormen een mooi geheel.

Conclusie

Ik vind de Botaniq hangbloempot ideaal om je slaapkamer een urban jungle vibe te kunnen geven. Misschien moet ik er nog wel meer aanschaffen om een hele urban jungle muur te maken 😉 Ik vind het erg gezellig staan en doordat ik ervoor koos om ze met hun binnenpotjes erin te zetten, kunnen de planten ook eenvoudig gewisseld worden. Super handig dus!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment