klok met lego poppetjes
Leestijd: 3 minuten

Mijn zoons zijn dol op lego en vinden het bouwen echt geweldig. Inmiddels heb ik al heel wat inspiratie voorbij zien komen voor een lego thema voor op de kinderkamer. Toen ik zag dat Elize op haar Instagram account een gave DIY klok van lego deelde vroeg ik haar of ze de DIY wilde delen op mijn blog. En dat wilde ze! Dus lees mee en ga aan de slag met deze te leuke DIY!

De uitdaging in deze DIY zit vooral in het vinden van een klok die je uit elkaar kan halen. 

Wat heb je nodig

Om aan de slag te gaan met de lego klok heb je het volgende nodig:

 • 4 lego poppetjes
 • stukje behang plus behanglijm
 • oude klok die je kan demonteren
 • verf
 • lijm

Handige tip: De lego poppetjes kun je uit bestaande lego sets halen, maar ook van marktplaats of een boekshop. Mijn klok kwam uit de aanbieding bij de Kwantum. Dit model is helaas niet meer te koop. Een tweedehandsje van marktplaats werkt ook!

Aan de slag

Stap 1: Ik heb eerst de buitenkant van de klok een leuk kleurtje gegeven, zodat hij matcht met het lego bord.

Stap 2: Kijk van tevoren even of de klok te demonteren is. Want voor deze DIY maakte ik de achterkant van de klok los en ook de wijzers waren los te draaien. Doe dit voorzichtig: je wilt de lego klok straks ook weer heel in elkaar kunnen zetten.

Stap 3: Toen de klok helemaal uit elkaar was heb ik hem behangen met ruitjesbehang dat ik nog over had. Een leuk kleurtje schilderen is ook een idee. Ik heb ervoor gekozen om de klok te behangen, omdat de cijfers te groot waren om de poppetjes eroverheen te laten vallen.

Stap 4: Als de achterwand behangen is kun je de poppetjes op zijn plek lijmen. Let er bij het plakken van de poppetjes goed op dat de wijzers er nog langs kunnen. Het zou zonde zijn als ze er op vast lopen natuurlijk. De poppetjes heb ik geplakt met secondelijm, een schroefje kan eventueel ook. Lijm is makkelijker en werkt even goed. Als alles goed gedroogd is zet je de klok weer in elkaar.

Ik ben benieuwd naar jullie lego klokken!

Dank je wel Elize, voor het delen van deze gave lego klok! Wil je nog een leuke DIY van Elize lezen met lego? Ga dan aan de slag met het lego bord wat zij maakte!

Bewaar op Pinterest

klok met lego poppetjes

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Natascha
  17 februari 2021

  Wat een leuke klok. Goed idee ook om dat met een oude klok te maken😃

 • Elsa
  17 februari 2021

  Wat gaaf zeg!

Post a Comment