De mooiste foto's van je interieur maken met je telefoon
Leestijd: 4 minuten

De mooiste interieur foto’s met je telefoon maken? Ja dat kan zeker! Je hebt hier helemaal geen dure camera voor nodig, want je kunt dit gewoon doen met je telefoon! Maar waar moet je allemaal op letten en hoe kun je de mooiste foto’s maken? Ik geef je dé tips, zodat je zelf meteen aan de slag kunt gaan.

Inmiddels fotografeer ik alweer enige tijd. Zo volgde ik ooit een online fotografie cursus, fotografeerde ik veel met mijn telefoon en tegenwoordig ook met mijn spiegelreflex camera de canon 80D. Toch komt het ook vaak voor dat ik mijn telefoon erbij pak om foto’s te maken van ons huis. Daarom lees je hieronder de tips om zelf de mooiste foto’s te kunnen maken van jouw interieur met je telefoon.

1. Maak gebruik van je smartphone

Naast de leuke apps die je allemaal op je telefoon kunt gebruiken heeft jouw telefoon ook een camera waarmee je alles kunt vastleggen. Gebruik de camera niet alleen om foto’s van je kinderen te maken, maar ook om je interieur vast te leggen!

Wanneer je van plan bent om veel foto’s te maken let er dan op dat jouw smartphone een goede camera heeft, zoals bijvoorbeeld de galaxy note 10. Het fijne aan deze smartphone is dat hij wel drie lenzen heeft aan de achterkant. Een lens hiervan is een groothoeklens, hierdoor kun je op een foto veel meer laten zien. Ideaal voor het fotograferen van je interieur dus!

2. Schuif speelgoed of andere rommeltjes net even uit beeld

Ik beken, ons huis is zeker niet altijd Instagram waardig, maar wanneer je mijn feed bekijkt ziet het er altijd opgeruimd uit. Mijn geheim? Ik schuif speelgoed en rommeltjes net even uit beeld en maak de foto’s ook vaak als ik het net heb opgeruimd.

Maar soms, zoals op onderstaande foto, laat ik ook gewoon het speelgoed zien, ik vond het hier juist weer een soort van stil leven.

3. Gebruik bijzondere perspectieven

Nog een tip om foto’s net even anders te maken is om te kiezen voor verschillende perspectieven. In plaats van een meubel recht van voren te fotograferen, kun je er ook voor kiezen om het net vanuit een hoek te fotograferen. Ga op een stoel staan, zet een detail op de voorgrond of fotografeer eens net langs je kamerplanten heen.

Op deze manier maak je de foto’s speelsere en kun je zorgen voor creatievere en interessantere perspectieven.

Wil je met de foto’s van je telefoon iets origineels doen? Lees hier hoe je een gallery wall maakt met grote polaroid afdrukken.

4. Let op kleuren in de foto

Kleuren zorgen voor eenheid in de foto. Ben je iets aan het fotograferen, maar mis je eenheid in je foto? Kijk dan naar de kleuren in je huis en zet gerust een vaas, kussen, kopje, plaid etc in beeld, zodat je een kleur kunt laat terugkomen.

In onderstaande foto zie je de kleur van de bank in de kleur van het plaid in het hangstoel terugkomen, de planten op verschillende plekken en de mint groene kleur van de klok komt weer terug in de loopauto.

Of je nu een galaxy note 10 hebt of een andere smartphone, met deze tips kun jij aan de slag om de mooiste foto’s van jouw interieur te maken met je telefoon!

Dit artikel betreft een samenwerking.

Bewaar op Pinterest voor later:

Zo maak je de mooiste foto’s van je interieur met je telefoon

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment