Openslaande garagedeuren
Leestijd: 3 minuten

Houten openslaande garagedeuren zijn niet alleen praktisch, maar ook een prachtige toevoeging aan de uitstraling van uw huis. Vanzelfsprekend wilt u dat het uiterlijk van de openslaande garagedeuren past bij de stijl van uw woning en de rest van het exterieur. Maar hoe kiest u nu het juiste ontwerp voor uw houten openslaande garagedeuren? In dit artikel geven we enkele handige tips.

Bouwjaar van de woning

Het bouwjaar van uw woning kan een belangrijke rol spelen in het kiezen van het juiste ontwerp voor uw houten openslaande garagedeuren. Bij een oudere woning zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een ontwerp dat past bij de klassieke bouwstijl. Denk aan houten openslaande garagedeuren met gedetailleerde panelen en sierlijke elementen. Bij een nieuwer huis zou u kunnen gaan voor een moderner ontwerp met strakke lijnen en minimalistische afwerking.

Stijl van de voordeur

Om een passend ontwerp voor uw houten openslaande garagedeuren te kiezen is het goed om naar de stijl van uw voordeur te kijken. Voor een samenhangend geheel kunt u eenvoudig de kleur van uw nieuwe openslaande garagedeuren matchen met de kleur van de voordeur. Beschikt uw voordeur over horizontale of verticale belijning? Neem dan hetzelfde patroon over voor uw nieuwe garagedeuren. Wanneer uw voordeur voorzien is van glas, kan ook dat worden meegenomen in het ontwerp voor uw openslaande garagedeuren.

Openslaande garagedeuren

Kleur van de woning

De kleur van uw huis is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste ontwerp voor uw houten openslaande garagedeuren. Als uw huis bijvoorbeeld een lichte kleur heeft, dan zou u kunnen kiezen voor houten garagedeuren met een donkere afwerking om zo een mooi contrast te creëren. Bij een donker huis zou u juist kunnen kiezen voor lichtere houten garagedeuren om zo een fris en licht geheel te creëren. Lees hier meer over de voordelen van houten garagedeuren.

Zelf uw houten openslaande garagedeuren samenstellen

Kortom, er zijn meerdere manieren mogelijk om het ontwerp van uw houten openslaande garagedeuren aan te laten sluiten bij de stijl van uw woning. Door te kijken naar het bouwjaar van uw woning, de stijl van uw voordeur en de kleur van uw huis kunt u een weloverwogen keuze maken. Mocht u graag advies wensen of inspiratie op doen, bekijk dan eens de website van openslaandegaragedeuren.com.

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment