formaat vloerkleed
Leestijd: 3 minuten

Een vloerkleed kan de perfecte finishing touch zijn voor elke kamer, of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, eetkamer of zelfs de gang. Het kan een ruimte levendiger maken, warmte toevoegen en zorgen voor sfeer. Wil je dit bereiken dan is het wel belangrijk dat het de juiste maat van het vloerkleed kiest. Want als een vloerkleed te klein is, dan valt het weg en is het uit balans. Bij een te groot vloerkleed krijg je juist het idee dat de ruimte optisch kleiner oogt. Hoe vind je dan het perfecte formaat voor jouw vloerkleed? In dit artikel geef ik je vijf tips die je zullen helpen om de juiste maat te kiezen.

Vloerkleed bij de bank

Wil je in jouw zithoek een vloerkleed neerleggen? Meet dan de zithoek op. Voor een tweezitsbank heb je een kleiner formaat vloerkleed nodig, dan wanneer je een grote loungebank hebt. Hierbij kun je de volgende vuistregel hanteren: een vloerkleed onder de bank mag er 15 tot 20 cm onder zitten. Plaats dan de voorpoten op het kleed. Hierdoor loopt het kleed mooi door van de bank naar de vloer. Maar heb je een druk bedrukt vloerkleed? Dan kan het juist weer mooi zijn om het vloerkleed los van de bank te leggen. Heel vaak zie je langwerpige of vierkante vloerkleden bij een bank liggen. Het kan dan ook leuk zijn om te variëren met een rond vloerkleed 250 cm.

Vloerkleed onder de eettafel

Het ziet er ontzettend gezellig uit als er een vloerkleed onder de eettafel ligt. Zou je dit ook graag willen? Zorg dan dat je de tafel inclusief stoelen meet. Dat is ongeveer 70 centimeter. Op deze manier kun je gemakkelijk je stoelen heen en weer schuiven over het vloerkleed bij de tafel. Heb je een ronde tafel, kies dan voor een rond vloerkleed en heb je een rechthoekige tafel kies dan een vloerkleed in dezelfde vorm, het vloerkleed 140×200 is hiervoor ideaal.

Kleed in de slaapkamer

In de slaapkamer kan het fijn zijn om een vloerkleed neer te leggen, zodat je een zachte vloer hebt bij het in en uitstappen van je bed. Als je een ruime slaapkamer hebt, kan het mooi zijn om je bed op een vloerkleed neer te zetten. Houd dan aan weerzijde 15 tot 20 cm over. Hiervoor zijn de grote vloerkleden perfect. Wil je meer symmetrie toepassen? Ga dan voor twee kleinere vloerkleden die je aan beide zijdes van het bed kan neerleggen.

Kleed in het toilet

Niets is er gezelliger om de kleinste ruimte in huis aan te kleden. Vaak zijn de vloeren hier erg koud en kan het prettig zijn om er een kleed neer te leggen. Let er dan wel op dat je hem eenvoudig kunt reinigen. Wel zo prettig voor een vloerkleed in deze ruimte.

Juiste stijl en ontwerp

Het leuke aan het kiezen van een vloerkleed is, dat je er alle kanten mee op kunt gaan. Er zijn immers heel veel stijlen en soorten waaruit je kunt kiezen, maar dat kan het ook lastig maken. Ga daarom eerst even na welke kleuren er terugkomen in je interieur en stem daar jouw vloerkleed op af.

Het kiezen van de juiste formaat vloerkleed is belangrijk voor het creëren van een prettige en fijne ruimte. Hopelijk heb je met deze tips weer wat handige handvaten in je zoektocht naar het juiste formaat vloerkleed.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment