Keuken make-over: een nieuwe muurkleur kiezen
Leestijd: 5 minuten

Woehoe spannend. In de keuken gaat er een kleur op de muren! Deze blogpost lag al een tijdje op zich te wachten, maar ik vergat steeds om hem af te schrijven. Dus vandaag deel ik eindelijk met jullie de kleuren van de keuken! Op zich heb ik niks tegen witte muren, want het oogt ook heerlijk rustig. Toch leek het me fijn om een beetje kleur aan de keuken toe te voegen door twee muren in de keuken te schilderen. Op deze manier kan de keuken eenvoudig wat warmere sfeer krijgen. Ik vertel je graag een handige hack om de perfecte kleur op de muur te kiezen! Natuurlijk vertel ik je ook welke muurkleur ik heb gekozen en laat ik je het resultaat zien. Lees je mee?

De juiste muurkleur kiezen

Hoe maak je dé keuze voor een goede kleur op de muur. Er zijn namelijk zoveel kleuren waaruit je kunt kiezen. Daarom besloot ik om de kleurkeuze voor mijzelf al wat beperkter te maken. Ik koos ervoor om de kleuren uit de serie van Flexa te kiezen, de serie van Binti. Ik kocht alle kleurtesters en bedacht een handige kleurtester hack. Op deze manier hoef ik geen papiertjes aan de muur te plakken of direct op de muur te gaan schilderen.

kleurtesters voor je muur zelf maken

Ik maakte kleine kleur tegeltjes. Ik pakte 10 houtjes. Ik voorzag ze allemaal van een laagje witte ral 9016 muurverf (deze witte kleur zit ook op onze muren) en daarop bracht ik de kleur testers twee lagen dik aan. Zoals je op de foto kunt zien levert dit een vrolijk tegel patroon op! Ik zou haast mijn hele muur ik vlakken gaan schilderen, maar dat leek me nogal veel werk :p De testers kun je trouwens ook heel gemakkelijk hergebruiken en gebruikte ik ook weer bij het schilderen van de bolpoten van de eettafel. Super handig dus om de testers te bewaren voor toekomstige schildersprojecten!

Welke kleur wordt het?

Maar na de tegeltjes moest er natuurlijk ook gekozen worden. Uiteindelijk koos ik voor twee verschillende kleuren die mooi bij elkaar passen. Ik wilde graag een warme, mediterraanse sfeer oproepen die ook goed passen bij onze oker gele bank en dat is goed gelukt al zelf ik het zelf. Daarom koos ik voor een donkerdere tint en een lichtere tint. De donkerdere tint werd: binti sweets en de lichtere tint binti clay. Na twee lagen ben ik zeer tevreden met het resultaat. Het denkt heel mooi en de kleuren geven een hele warme sfeer in de keuken! Hieronder zie je de voor en na foto’s. Wat een verschil hé in de keuken?

Nieuwe handgrepen

Nu de muren een nieuwe kleur hebben gekregen, beginnen mijn handen toch weer een beetje te jeuken om onze keuken in het huurhuis verder te transformeren. Leren handgrepen zouden hiervoor perfect zijn. De leren lus is eenvoudig te plaatsen in je keuken en zelfs handig voor in ons huurhuis. Omdat je ze kunt vervangen en verwijderen is het een ideale oplossing om een keuken in een huurhuis meer sfeer te geven en meer eigen te maken. De leren handgrepen kun je in verschillende kleuren aanschaffen, waardoor ze mooi matchen bij bijvoorbeeld de nieuwe muur kleur in onze keuken!

Je kunt de stijl van het leer eenvoudig doortrekken naar de rest van de keuken door te kiezen voor leren plankdragers. Zo kun je je planken bij de keuken of eettafel in dezelfde stijl houden én zelfs in dezelfde kleur. Zo breng je eenvoudig eenheid in een ruimte door hetzelfde materiaal gebruik toe te passen. Ze staan bij mij in ieder geval op mijn wishlist voor de volgende keuken make-over!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment