Kussens op een oker gele bank
Leestijd: 4 minuten

Een bank in huis stylen kan best lastig zijn. Vaak moet je vooral even weten waar je op moet letten. Daarom laat ik je zien waar je het beste op kunt letten bij het uitzoeken van kussens voor op de bank.

Veel mensen hebben een grijze of een donkere bank in huis staan, des te belangrijker om deze bank te stylen met mooie kussen. Het is soms lastig om de juiste kussens voor je interieur te vinden, hieronder laat je verschillende voorbeelden zien van kussens op onze bank.

Kleurrijke kussens

Verschillende kleuren op de bank zorgen meteen voor een hele andere uitstraling. De ene combinatie zorgt voor een warme sfeer, terwijl andere kleuren juist zorgen voor een rustige of koele sfeer. Als voorbeeld legde ik een aantal kussen op onze oker gele bank.

Door Witte kussens met kleur te gebruiken onderbreek je de kleur van je bank. Je kunt ervoor kiezen om dan de kleur van je bank terug te laten komen in het kussen, zodat het weer een geheel vormt.

Met Roze en beige kussens creëer je een rustige sfeer. Deze mooie kussens vind je bij Ook in het paars.

Blauwe kussens kunnen erg mooi zijn op een bank. Op onze gele bank vormt het meteen een zee/lucht en zon mooi samengevoegd.

Groene kussens op je bank geven je interieur meteen iets stoers en fris. Zeker in combinatie met planten in huis heb je meteen die urban jungle sfeer goed te pakken.

Ga voor structuur

Verschillende materialen van kussens geven een speels effect. Kies je bijvoorbeeld voor alleen maar gladde kussens of voelen ze juist heel zacht of ruw aan?

Wat ik erg leuk vind bij de kussens van Ook in het paars is dat het ronde kussen gehaakt is en het roze kussen juist heel erg zacht. Op deze manier zorg je voor variatie in de kussens op je bank.

Rond gehaakt kussen grijs en roze kussen wol op oker gele bank

Kies verschillende patronen

Patronen zorgen voor een speels effect op je bank. Je kunt variëren tussen kussens met rustige patronen en drukkere patronen. Ook kun je kiezen voor grafische prints of juist voor kleurvlakken.

Combineer de kussens met prints met effen kussens op je bank. Zo zorg je voor rust en eenheid.

Lees ook: 4 tips voor het vinden van de perfecte lamp.

Laat kleuren terug komen

Door de kleuren van je kussens terug te laten komen in je interieur, vormt alles een mooi geheel. Denk dan aan: het groen van de kussens met groene planten. Of het blauw in een schilderij, of het roze in een poef voor de bank. Het hoeven natuurlijk niet allemaal grote items te zijn. Een klein vaasje kan ook al voldoende zijn.

Let bij het zoeken van de kussens op: kleur, structuur en de patronen op je kussens. Dan gaat het vast lukken om de juiste kussens voor jouw bank te vinden. En als laatste, koop meteen een klein of groter item voor in jouw woonkamer, zodat de kleur van de kussens in jouw interieur terug komt.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment