witte vloer
Leestijd: 6 minuten

Een witte vloer in huis is ontzettend mooi en ik heb er nog steeds geen spijt van dat we voor een witte vloer gekozen hebben. Ook onze zoontjes vinden de vloer prachtig, maar er lag natuurlijk wel een uitdaging om de hoek. We hoorden van meerdere kanten dat het best wel dapper was om voor een witte vloer te kiezen met kleine kinderen in huis. Want hoe houd je een witte vloer schoon? Ik geef je graag tips hoe je jouw witte vloer kunt schoonhouden, zelfs met kleine kinderen in huis.

Laat je vooral niet afschrikken door het idee dat een witte vloer besmettelijker is dan een donkerdere vloer. Eerder schreef ik al over vier redenen om voor een witte vloer in huis te kiezen. Op een witte vloer zie je sneller vegen of vlekken, daarom hebben wij al vrij snel een nieuwe ‘regel’ doorgevoerd in huis.

Schoenen en laarzen uit om de witte vloer schoon te houden

We doen onze schoenen en laarzen bij de achterdeur of voordeur al uit. Gemakkelijk om te onthouden en zo voorkom je dat er met natte schoenen naar binnen gelopen wordt en je meteen kunt gaan staan schoonmaken. Hierbij helpt het om bij de achterdeur een mat of een kleedje neer te leggen, zodat de kinderen leren dat daar de schoenen uit worden gedaan. Deze regel hebben we trouwens niet voor bezoek die langskomen hoor.

Het schoonhouden van een witte vloer

Toen we de witte vloer net hadden dweilde ik met een eenvoudige dweil en een emmer water erbij. Dit ging op zich prima, maar met een oppervlakte van zo’n 45m2 was ik toch wel even bezig om de vloer schoon te maken. Ook gebruikte ik een eerst een standaard stofzuiger, maar die was al ruim zeven jaar oud en na drie verhuizingen ook niet meer helemaal in goede conditie.

Een handzame stofzuiger

Uiteindelijk was de stofzuiger het eerste wat aan vervanging toe was en inmiddels stofzuigen we nu alweer twee jaar met de Dyson. Een nieuwe stofzuiger uitzoeken vonden we nog een hele klus, want er zijn zoveel verschillende. We kochten uiteindelijk voor een Dyson, omdat hij zonder snoer gebruikt kan worden. Ideaal wanneer er even snel kruimels op moeten worden gezogen bij de eettafel of wanneer er toch wat zand mee naar binnen is genomen. Daarnaast hang je de stofzuiger zo aan de muur op, waar hij verder kan opladen en hij heeft ook geen zak waarin alle troep komt. Doordat het gedeelte waar alle troepjes komen transparant is, kun je met een simpele beweging de stofzuiger leegmaken. Dit helpt zeker bij het schoonhouden van je witte vloer, omdat je hij zo gemakkelijk in gebruik is.

Ook kun je de stangen eenvoudig wisselen en is het gewicht prima te dragen om bijvoorbeeld de trap stof te zuigen. Met een volle accu gaat hij ongeveer 50 minuten mee. Lang genoeg dus om de benedenverdieping en de bovenverdieping te kunnen stofzuigen.

Een gemakkelijke dweil

Toen we eenmaal de nieuwe stofzuiger gekocht hadden, pakte ik hem er steeds vaker bij. Ik hoefde niet meer veel te bukken en zeker tijdens een zwangerschap is dat ideaal. Dit scheelde zoveel gedoe dat ik me begon af te vragen of ik niet ook op een eenvoudigere manier kon dweilen. Nu sjouwde ik met een emmer water rond en moest ik veel bukken tijdens het dweilen. Na wat zoeken kwam ik uit bij deze dweil, mooi wit ook dus een goede match voor bij onze vloer en hij is regelmatig in de aanbieding.

Na het uittesten van de dweil besloten we om voor alleen de dweil optie te gaan. De dweil in combinatie met de stofzuiger lag een stuk zwaarder in de hand. En ik wilde graag een dweil die ik er gemakkelijk bij kon pakken. Inmiddels hebben we de dweil alweer een jaar en ik gebruik heb ongeveer om de week om de vloer te dweilen.

De dweil schoonmaken

De rollers van de dweil kun je gewoon even uitspoelen onder de kraan of zonder wasmiddel in de wasmachine wassen. Doordat de dweil een zuigsysteem heeft, komt al het vieze water achter de dweil in een opvangreservoir. Deze kun je gewoon leeggooien als hij vol is, om weer verder te kunnen dweilen. De dweil staat in zijn eigen houder, waar je ook twee rollen in kwijt kan. Ideaal om op te bergen en gemakkelijk om hem erbij te pakken. Een handige pro tip: gebruik gedemineraliseerd water voor je dweil. Hier zit geen kalk in, waardoor je je apparaat niet kapot maakt en geen witte vlekken op je vloer krijgt!

Dankzij de stofzuiger en dweil lukt het me prima om de vloer schoon te houden met kleine kinderen in huis en kunnen we na ruim een jaar nog steeds erg genieten van onze mooie witte vloer!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment