Urban Jungle in je huis creëren met grote kamerplanten
Leestijd: 7 minuten

Kamerplanten zijn hot. Thuiswerken en online vergaderen met je groene vrienden op de achtergrond is toch net wat leuker dan een kale kast. Vandaag deel ik met je een fijn shopadres waar je terecht kunt zodat je meteen je eigen jungle kunt starten. Ook geef ik tips welke planten je kunt aanschaffen om meteen een gevarieerde jungle in huis te halen.

Online kamerplanten kopen

Ondanks dat ik graag in een plantenzaak rondloop vind ik het toch ook wel heel erg gemakkelijk en handig om online planten te bestellen. Dus toen ik bij Make a Jungle een aantal kamerplanten mocht uitzoeken was ik meteen enthousiast! Ik ben dol op planten en het leuke is dat je op hun site helemaal los kunt gaan om jouw eigen jungle samen te stellen. 

Op de website kun je kiezen uit kleine kamerplanten, middelgrote of zelfs joekels van kamerplanten. Je kunt kiezen voor hangplanten of een cactus. Kortom alles is er wel te vinden om te beginnen met jouw jungle. En het fijne is dat ze op de website goede tips hebben over de verzorging van jouw kamerplanten, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de planten!

Staanplaats van je planten bepalen

Wanneer je start met je jungle kan het soms lastig zijn om te bepalen welke planten je in huis wilt halen. Daarvoor is het handig om te weten welke kamerplanten waar kunnen staan. De ene plant houdt van de volle zon, terwijl een ander liever wat meer in de schaduw staat. En weer een ander wil graag enkele uren zonlicht per dag. Daarom laat ik je graag de planten zien die ik heb uitgekozen, met de staanplaats en de verzorging erbij.

Variatie van planten

Ik koos er bewust voor om planten uit te zoeken die variëren in standplaats en grootte. Door de verschillende grootte kan de één prominent in beeld worden gezet, terwijl de ander op een kast of plank komt te staan bijvoorbeeld.

Kleine planten

Laten we beginnen bij de drie kleinere planten die ik koos. Inmiddels ben ik al een tijdje weg van de Draken klimop, een gezellige hangplant in huis. Hij laat zich gemakkelijk stekken, dat lees je hier. Dus toen ik zag dat ze ook de Scindapsus Pictus hadden, een gezellig hangplantje met bijzonder blad besloot ik hem toe te voegen aan mijn jungle. 

En zie je die leuke kokosnoot op de foto? Daar zit de Chlorophytum in, ook wel de Graslelie. Een plantje die er leuk uitziet en is de kokosnoot niet leuk waar hij in zit? 

Beide hangplanten mogen op een lichte standplaats hangen, maar liever niet in de volle zon en houden beide van een vochtige bodem. Direct zonlicht kan voor bruine vlekken op de bladeren zorgen en te veel water voor wortelrot.

Grotere planten

Van grote kamerplanten gaat mijn groene hart toch altijd een beetje extra hart kloppen. Door grote planten in huis te halen kun je eenvoudig en snel een jungle gevoel creëren.Ik koos voor deStrelitzia Nicolai, Alocasia Zebrina en de Musa Dwarf Cavendish (bananenplant).

De Strelitzia Nicolai en de Musa Dwarf Cavendish

De Strelitzia Nicolai en de Bananenplant zijn beide echte zonaanbidders. De Strelitzia Nicolai staat het liefst zo dicht mogelijk bij het raam op het zuiden, om zoveel mogelijk zon op te kunnen vangen met zijn bladeren. Ideaal dus wanneer je een tuin op het zuiden hebt bijvoorbeeld. 

Beide planten houden van een constant vochtige grond, dus controleer de aarde regelmatig door een vinger in de grond te stoppen of een watermeter te gebruiken. Krijgt je Bananenplant te weinig water dan zullen de bladeren slap gaan hangen. Ik heb ik het verleden zelfs een keer de Bananenplant gestekt! Helaas kregen de stekjes beestjes en was de plant niet meer te redden. Dus ben ik helemaal blij dat er weer een nieuwe bananenplant in huis is.

Alocasia Zebrina en de Musa Dwarf Cavendish

De Bananenplant en de Alocasia Zebrina willen graag vijf uur per dag direct zonlicht. Dat houdt in dat ze op twee meter van een raam op het zuiden of direct voor een raam op het westen of oosten willen staan. Staan de planten voor een raam op het noorden, dan levert het meestal te weinig licht op.

De Alocasia Zebrina is alleen wel wat kwetsbaarder en zal sneller verbranden. Dit zie je aan de bruine vlekken op de bladeren. Dus controleer regelmatig even of hij nog blij is op zijn plekje. Het is een dorstige plant. Houdt de grond licht vochtig. Geef je hem te veel water dan zullen de bladeren gaan lekken. 

Geef de planten een plek in je huis

Zodra je jouw kamerplanten hebt gekozen is het tijd om ze een plekje in huis te geven. Nu kun je volop genieten van je kamerplanten. Zet alle planten in dezelfde ruimte of zet ze juist op verschillende plekken in huis neer, zodat je jouw eigen jungle in huis kunt creëren! 

Bewaar onderstaande pin voor later

de mooiste planten voor een urban jungle

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment