Werkplek aan huis
Leestijd: 5 minuten

Een thuiswerkplek inrichten in tijden van Corona, is eigenlijk heel normaal en noodzakelijk geworden. Zeker wanneer je zoals mijn man niet werkt in een cruciaal beroep, dan wordt er toch verwacht dat je op een goede manier thuis kunt werken. Tijd dus om je een kijkje te geven is onze thuiswerkplek die we maakten op zolder. Ik laat je graag zien hoe we dit gedaan hebben en waar je alles kunt kopen.

Toen begin dit jaar er steeds meer corona nieuws begon langs te komen, vroegen we ons al snel af of manlief nog wel naar zijn werk zou kunnen gaan. In de tussentijd had ik al wel mijn atelier op zolder, met naaimachines, een plek voor mijn laptop en andere spullen om lekker creatief bezig te zijn. Maar het was nog niet helemaal een plek die helemaal af was en er uitnodigend uitzag. Tijd om daar een beetje verandering in aan te brengen, zeker toen we hoorden dat thuiswerken voorlopig wel de norm zou blijven. Inmiddels is het alweer bijna een jaar later en gelukkig bevalt de werkplek nog steeds heel goed.

Musthaves voor een fijne thuiswerkplek

Er stonden toch wel een aantal dingen op de wishlist om een fijne thuiswerkplek te creëren. Zoals een fijn bureau, vooral groot, zodat ik er ook aan kon werken in de avonduren of op zaterdag. Fijne (bureaustoelen), een goede prullenbak, voldoende licht en een groot scherm. Het grote scherm was voor mij een musthave, voor het ontwerpen van de invulboeken en andere ontwerp opdrachten.

Maar belangrijker misschien nog wel was een thuiswerkplek creëren die zich niet in de woonkamer bevond. Onze jongste is gewoon met mij thuis overdag en straks komt daar weer een nieuwe baby bij. Onze oudste is elke dag tot kwart over twee op school, maar rustig werken met twee rondrennende jongens is er niet bij natuurlijk. Daarom vond ik het geen probleem om mijn atelier wat aan te passen er zo een fijne werkplek voor manlief van te kunnen maken. De drie slaapkamers zijn allemaal bezet en alleen de ruime open zolder was nog beschikbaar. En dat open van de zolder, is misschien eigenlijk ook het enige wat echt anders zou kunnen, maar waar we weinig aan kunnen doen in dit huurhuis. Nu zit er alleen de gang deur tussen op de benedenverdieping, maar is verder alles open. Maar ach dat voelt toch minder belangrijk dan een aparte werkplek.

Maar terug naar de werkplek die wij ervan hebben gemaakt! Ik koos ervoor om een lambrisering te maken in de hoek van de zolder, waar het bureau zou komen. Hiervoor gebruikte ik dezelfde kleur als de cirkel die ik ooit schilderde in de woonkamer. Verder kozen we voor twee grote bureau planken die aan de ene kant op een schraag staan en aan een kant staat op een handig blok met lades. Hierin zitten mijn naai en teken/schilder spullen. Zo hebben we allebei een fijne werkplek. Op de foto’s zie je de werkplek die we ervan hebben gemaakt. En nog een fijne tip: vetplanten en luchtzuiverende planten zijn ook ideaal voor op je werkplek!

Musthaves shoppen

Mijn tips om een fijne thuiswerkplek te creëren zijn:

 • Gebruik als het kan een aparte ruimte in huis, zodat je je kunt afsluiten van medebewoners;
 • Kies voor een fijne stoel om op te werken (dit kan een bureaustoel zijn of gewoon een goed zittende stoel);
 • Kies voor een bureau met voldoende ruimte, voor je laptop, beeldscherm, drinken etc;
 • Zet een of twee planten neer, planten zorgen voor een rustgevende werking en zuiveren de lucht;
 • Kies voor decoratie waar je blij van wordt.

Om je met het laatste punt te helpen heb ik hieronder een aantal fijne assecoires verzameld om je werkplek aan te kleden.

 1. Een bureaustoel, die je in verschillende kleuren kunt bestellen
 2. Mooie klokken die meteen wat sfeer geven aan je werkplek
 3. Prullenbak
 4. Kunstplanten, voor als je niet heel veel licht op je werkplek hebt
 5. Een mooi bureau
 6. Lamp, voor het werken tijdens de wintermaanden
 7. Een beeldscherm om achter te werken

Welke items zou jij niet kunnen missen op je werkplek?

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment