Leestijd: 4 minuten

De keuken is misschien wel een van de belangrijkste plekken in je huis. Misschien nog wel belangrijker dan je slaapkamer. De keuken is er om heerlijke gerechten te maken en samen te nuttigen. Misschien breng je er wel uren in door of ben je er zo kort mogelijk. In beide gevallen is je keuken de plek die je elke dag wel moet betreden. Daarom is het aan te raden om er een plek van te maken waar je graag wilt zijn. In dit artikel geef ik je tips hoe je jouw keuken kunt stylen, zodat je met plezier in je keuken staat.

Sfeer in de keuken

Allereerst begint het met de sfeer die je keuken uitstraalt. Want een keuken die je niet aanspreekt, nodigt ook niet uit om in te koken. Daarom nam ik hier de muren van de keuken onder handen. Ik koos ervoor om de witte muren in twee warmere tinten te schilderen en dat heeft ervoor gezorgd dat de ruimte meteen heel anders is. Het verschil is echt heel groot. Bekijk het resultaat hier.

Bedenk voor jezelf wat voor sfeer je wilt hebben in je keuken. Is dat een jungle sfeer, kies dan voor groene muren en verschillende hangplanten. Hang ze aan je plafond, zet ze op een plank of je koelkast. Ga je meer voor design? Kies dan voor een zachte of koelere tint op de muur en ga voor design items om je planken te sieren. Dit past past natuurlijk perfect in een strakke design keuken.

Producten kiezen

Een keuken zonder accessoires is gewoon een beetje kaal. Natuurlijk is het prettig om een leeg aanrechtblad te hebben, maar dat oogt niet echt sfeervol. Daarom laat ik je een aantal spullen zien die hier bij mij op een plank in de keuken staan. Zo kun je ideeën opdoen om je eigen keuken gezelliger te maken. Hier heb ik een mix van betaalbare spullen en design items staan.

Zo is het peper en zoutstel van Menu (design) en kocht ik de regenboog broodplank via een Chinese webshop (betaalbaar). Sinds een aantal maanden staan nu ook de ontbijtborden in een rekje op de plank. Door de print op de borden geeft dit ook meteen sfeer in de keuken. Zet een persoonlijke foto neer, mokken die je dierbaar zijn of een tegeltje met een spreuk. Door persoonlijke items neer te zetten, wordt het ook meteen een stukje meer van jezelf.

Twijfel je welke producten het beste bij jou in de keuken staan? Maak dan eens een moodboards met verschillende items. Op deze manier hoef je nog geen producten aan te schaffen, maar kun je wel zien hoe de producten samen staan. Pinterest is hier heel handig voor.

Kies de keuken die bij je past

Wil je de sfeer nog verder doortrekken dan alleen de planken aan de muur? Dan is het misschien een idee om te gaan kijken voor een SieMatic keuken. Er zijn heel veel soorten en stijlen waaruit je kunt kiezen. Kies voor een karaktervolle keuken, ga voor greeploos, minimalistisch of juist klassiek. Er is ontzettend veel mogelijk en voor elke smaak is er wel iets beschikbaar. Ideaal kan het zijn om je moodboard mee te nemen als je voor een keuken gaat kijken, zodat je meteen kunt zien of het bij jouw stijl past. Dat voorkomt heel veel keuzestress.

Ik ben heel benieuwd wat jij op de planken in jouw keuken hebt neergezet. Laat je het me weten in de comments?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment