onze route voor de rondreis in canada
Leestijd: 3 minuten

We maakten in augustus zes prachtige wandelingen in Oost Canada. We maakten een rondreis van Montreal naar Nova Scotia.  Een afstand waarbij we ruim 1200 kilometer in onze huurauto. Graag neem ik je mee op zes hoogtepunten van onze reis.

 1. Botanische tuin Montréal

Voor wie van planten houd en even wil ontsnappen aan de drukte van de stad is de botanische tuin een mooi rustgevend uitstapje. In de overdekte kas aan het begin van het park groeien heel wat tropische planten. De tuin buiten is enorm en heerlijk om doorheen te wandelen.

2. Biodome Montréal

In de buurt van de botanische tuin bevind zich de Biodome, een overdekte dierentuin, waar de verschillende klimaten van de dieren worden nagebootst. Het is niet groot, maar met kinderen erg leuk. Felix vond vooral de Puffin, Papagaaiduiker, helemaal het einde.

3. Mount Carleton

Een wandeling die wij echt een aanrader vonden, was de de beklimming van Mount Carleton, 840 meter hoog, in New Brunswick. Doordat de rest van het nationale park een stuk lager lag gaf dit mooie vergezichten. Helaas hadden we tijdens onze beklimming behoorlijk wat bewolking, maar dat gaf ook wel weer een mooie sfeer.

Het laatste gedeelte was nog best even pittig. Je moest klimmen over kniehoge rotsen, want hier was geen pad meer te bekennen. Dit gaf echter wel een enorme beloning toen we eenmaal boven kwamen. En ook chapeau voor manlief, die met hoogtevrees de berg beklom en ook nog met onze zoon op de rug.

4. Hopewell Rocks

Een ander hoogtepunt vonden wij Hopewell Rocks. Je kon hier namelijk over de oceaanbodem lopen. In ongeveer zes uur daalt het water van de oceaan, waardoor na bepaalde tijd de oceaanbodem zichtbaar word en je hierop kunt rondlopen. Het warer zakt in totaal 12 meter.

5. Fundy Park

Een van de zes prachtigste wandelingen in Oost Canada vonden we het Fundy Park. Dit park lag iets verder dan Hopewell rocks. Hier kunnen mooie mooie wandelingen maken en we kozen voor de Matthews Head trail en werden beloond met een prachtig uitzicht. Ook zagen en hoorden we tijdens de wandeling dolfijnen.

 6. Lunenburg & Peggy’s cove

Voor wie van vissersdorpjes houd zijn Lunenburg & Peggy’s cove erg mooi. De bootjes in het water met hun weerspiegeling en het ruigere rotserige gedeelte bij de vuurtoren in Peggy’s cove. We konden Felix bijna niet meer tegenhouden. We moesten over de rotsen blijven lopen 😉

Reizen met kleine kinderen kan soms best een opgave zijn. Toch beviel het ons erg goed om met ons zoontje zo jong een verre reis te maken. Lees hier de tips voor als je wilt reizen met baby.

Pin voor later:

Zes wandelingen Oost Canada

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment