Pietenplaatjes spel zelf maken
Leestijd: 2 minuten

Wie kent ze niet, de pietenplaatjes van het sinterklaasjournaal. Ook bij ons thuis zijn ze een grote hit. Dit jaar kijken we voor het eerst het sinterklaasjournaal met Felix en hij vind het prachtig. Hij speelt hele scènes na, van de intocht met de boot van sinterklaas & piet snot die in een boom klimt om een poes te redden. Toen de pietenplaatjes in het sinterklaasjournaal verschenen, bedacht ik daarom het volgende om zelf een spel te maken, lees je mee?

Pietenplaatjes voor iedereen

Dit jaar zijn er pietenplaatjes hij het sinterklaasjournaal. Veel scholen in Nederland hebben deze pietenplaatjes, die bedoeld zijn om de nieuwe pieten van sinterklaas te leren lezen. Felix gaat alleen nog niet naar school en is te klein om al te leren lezen, dus bedacht ik een andere spelletje die je met de pietenplaatjes kunt maken. Perfect voor de peuter thuis!

Pietenplaatjes lotto

Ik koos voor pietenplaatjes lotto, omdat wij memory al in huis hebben. Via het overzicht van het sinterklaasjournaal waar alle pietenplaatjes te vinden zijn, printte ik de 17 plaatjes uit. Vervolgens plakte ik ze op een steviger papier. Zorg wel dat je 1 kaartje dubbel print, zodat je twee borden hebt met 9 pietenplaatjes.

Felix is er heel blij mee. Ik denk dat we nog wel een tijdje dit spel in huis gaan hebben, zelf nog tot ver na sinterklaas.

Vinden jullie kinderen de pietenplaatjes van het sinterklaasjournaal ook zo leuk? En laat vooral een berichtje achter onder dit bericht als jij het pietenplaatjes spel ook gaat maken, vind ik leuk!

Nog een tip: onderstaande sinterklaas stempels vind je in mijn shop.

Volg Linspiration op Instagram & Facebook.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment