Monstera zaden in huis opkweken
Leestijd: 3 minuten

Een monstera kweken vanuit zaad. Dat kan echt. Wist je trouwens dat de monstera deliciosa groeit vanuit zaadjes? De plant vermeerderen kan door het stekken van de monstera deliciosa. Een eenvoudige klus, met een hoog slagingspercentage. Maar wil je liever geen stuk van je prachtige groene monster afsnijden dan kun je de plant altijd gaan opkweken vanuit monstera zaden. Houd er wel rekening mee dat het tijd kost om een plant van mooi formaat in je huis te hebben.

Wat heb je nodig

Voor het opkweken van een monstera heb je het volgende nodig:

  • Zaad van de monstera deliciosa
  • potgrond
  • kleine bakjes
  • water
  • kas

Aan de slag

Stap 1: voordat je met het groeiproces van de monstera kunt beginnen, heb je natuurlijk zaad van deze tropische plant nodig. Online kun je dit vinden door te zoeken op: monstera deliciosa zaad. Zo had ik vijf zaadjes van de monstera deliciosa en die zagen er zo uit toen ze binnen kwamen. Zoals je op de foto ziet zijn ze al een beetje aan het ontkiemen. Tijd dus om ze meteen in aarde te zetten.

Monstera zaden in huis opkweken
1 maart 2022 – zaden zijn begonnen met ontkiemen

Stap 2: doe wat aarde in verschillende kleine binnenpotjes en duw het zaad onder de grond. Wanneer een zaadje al een beetje aan het ontkiemen is, stop je hem met de goede kant de aarde in.

Stap 3: Zorg ervoor dat de aarde licht vochtig blijft, maar niet te vochtig. Idealiter groeien ze het beste in vochtige lucht. Daarvoor is het gebruik van een kweekkas ideaal. Die shop je eenvoudig online, zodat je monstera zaadjes goed kunnen groeien.

Tip: Om de aarde licht vochtig te houden kun je de grond regelmatig besproeien met water. Hier kun je goed een plantenspuit voor gebruiken.

Ik vind de monstera echt een geweldige kamerplant en hoop dat de plantjes zullen gaan groeien. In dit blog zal ik regelmatig een foto plaatsen de groei van de monstera zaden vast te leggen. De monstera minima is momenteel toch ook wel echt favoriet!

Update 15 maart

9 maart – 12 maart – 15 maart

Inmiddels zijn we twee weken verder en de zaadjes beginnen uit te komen. Vandaag op 15 maart zijn er drie van de vijf zaadjes uitgekomen. Elke dag besproei ik ze met water. Ik heb ze verplaatst naar de vensterbank van onze slaapkamer, omdat daar het meeste zon op komt te staan. Nu is het afwachten geblazen tot het eerste blaadje zich zal laten zien. I will keep you posted!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog! Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Culemborg. Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, fotograferen en schilderen. In de shop vind je de leukste invulboeken!

Post a Comment