Gemakkelijk en snel bananenbrood recept. In 45 min klaar. Kidsproof & gezond!
Recept afdrukken

Bananenbrood kidsproof

Gezond, lekker en snel bananenbrood recept. Perfect als tussendoortje. Binnen een uur gemaakt!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min

Ingrediƫnten

  • 3 Bananen
  • 3 Eieren
  • 80 gram Bloem
  • 100 gram Havermout
  • 3 eetlepels (Wal)noten
  • 3 eetlepels Rozijen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, boven onder warmte.
  • Pak een grote kom & een vork.
  • Schil de 3 bananen en doe ze in een kom. Zorg dat je ze goed fijn prakt met een vork.
  • Weeg de 80 gram bloem en 100 gram havermout af. Pak de 2 eieren en voeg alles bij de geprakte bananen in de kom.
  • Voor de vulling doe je 3 eetlepels noten en 2 eetlepels rozijnen in de kom. Roer alles goed door elkaar.
  • Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier.
  • Voor de topping gebruikte ik bananen plakjes, wat (wal)noten, rode besjes & amandelschaafsel.
  • Zet het bananenbrood 30 min in het midden van de oven. Kijk na 30 min even of je het bananenbrood goed vind, of dat je hem liever nog wat bruiner laat worden. Laat hem maximaal nog 15 min in de oven staan.