Leestijd: 3 minuten

Wat is het toch heerlijk om door tijdschriften te bladeren om mooie interieurs tegen te komen en te dromen van je eigen huis. Dat vind ik ook zo ideaal aan Instagram en Pinterest. Scrollen en allemaal ideeën op doen.

Nu onze verhuizing steeds dichterbij komt leek het me leuk om mijn droomwensen voor ons huis te delen. Want de donkere eikenhouten vloeren, donkere trap en donkere stenen aan de muur, is toch niet helemaal mijn smaak.

Witte vloer

Voor mij staat met stipt op nummer 1 een witte vloer. Toen wij nog in Rotterdam woonden lag er een lichte laminaat vloer van bruin hout en in ons tweede huurhuis hier in Wallonië liggen er gelige stenen. Tijd voor iets anders dus!

Toen ik diverse interieurs tegen kwam met een witte vloer was ik meteen verkocht. Het lijkt me heerlijk om een lichte ruimte te hebben, zeker als dit ook nog eens versterkt wordt door een witte vloer.

Licht in huis

In het kader van een licht huis, hoop ik dat we een huurhuis kunnen vinden met wat meer ramen dan nu. Momenteel zit er een grote serre voor onze woonkamer, super fijn in de nazomer of de vroege lente, maar niet ideaal voor het licht in de woonkamer. Door de brede serre komt er geen direct daglicht in onze woonkamer. De hele dag moeten de lampen aan en dat in combinatie met het donkere hout… tja je snapt het al, voor mij te donker.

Lees ook: We hebben een huis gevonden!

Kleur in huis

Maar van mij hoeft het niet allemaal zo wit te zijn als op de foto’s hierboven. Ik zou het heerlijk vinden om weer te spelen met kleur. Net zoals in de kinderkamer nu. Vrolijke gekleurde meubels die een kamer gezellig maken, of wat dacht je van onze okergele bank?

Het lijkt me leuk om in het nieuwe huurhuis te experimenten met kleurvlakken op de muur. Dus niet meteen de hele muur, maar abstracte kleuren die als een soort van decoratie dienen.

Veel planten

Ik vind het fijn om veel planten in huis te hebben, maar dan ook wel hele grote. Tropische zoals de Alocasia zebrina en de Monstera Delisiosa. Het liefst veel, zodat het een echte kleine jungle wordt. Maar of ik manlief daar warm voor kan maken… Gelukkig kan ik me in iedergeval heerlijk vergapen aan al die mooie planten foto’s op Instagram.

Een bad

Nog nooit hebben we een bad in ons huurhuis gehad en dit lijkt me erg fijn met twee kleine kinderen. Zeker omdat de oudste het heerlijk vindt om te badderen, hij niet zo van douchen houdt en te klein begint te worden voor het babybadje. En als ik dan zou mogen kiezen, dan zou ik gaan voor een mooi rond bad of een bad op pootjes 😉

Een lichte keuken

Je raad het al, ook in onze keuken zijn alle kastjes van donker bruin eikenhout en het aanrechtblad is van zwart steen. Dat kun je natuurlijk helemaal het einde vinden, maar ik geef liever de voorkeur aan een lichte keuken met een wit aanrechtblad.

Nu weet je wat mijn woonwensen zijn voor ons toekomstige huis. Het zou natuurlijk super zijn als we alles waar kunnen maken. Maar dat is nu eenmaal niet gratis 😉 Gelukkig mag dromen altijd.

Wat zijn jouw woonwensen wat jouw huidige huis of toekomstig huis betreft? Ik ben benieuwd!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment