Muizenhuis woonkamer make-over
Leestijd: 5 minuten

De eerste kamer van het muizen huisproject is aangepakt! Namelijk de woonkamer! Twee muren hebben een kleurtje gekregen en een andere muur heeft een behang gekregen. Vandaag vertel ik je graag meer over hoe ik de keuzes gemaakt heb!

De kamers van ons muizenhuis zijn behoorlijk groot, namelijk 40cm breed en 38cm diep. Daarom wilde ik de eerste even goed bedenken hoe ik dit wilde gaan aanpakken. Mijn idee is namelijk om dit muizenhuis straks cadeau te kunnen geven aan onze dochter die in december één wordt. Dus het werd het tijd om te gaan starten met de inrichting. Uiteindelijk heb ik er voor nu gekozen om de woonkamer op de eerste verdieping te hebben.

Een minimoodboard maken

Nu ik de ruime hoekbank voor de woonkamer al gemaakt had, werd het dus tijd om ook de muren wat meer sfeer te geven. Om een beetje te bepalen hoe ik dat moest gaan doen, maakte ik een mini moodboard. Als uitgangspunt gebruikte ik hiervoor een stuk inpakpapier met jungle print. Dit leek me wel stoer voor in de woonkamer van het muizenhuis. Daarnaast koos ik voor twee kleuren verf, namelijk binti Palm en binti Clay. Deze laatste kleur schilderde ik ook op de muren tijdens onze laatste keuken make-over. Om te bepalen of kleuren mooi staan kun je eenvoudig de staaltjes op of naast je behang leggen. In het geval van mijn muizenhuis gebruikte ik dus inpakpapier. Toen ik de keuze had gemaakt kon de make-over beginnen.

Je kunt ervoor kiezen om de muren eerst te schuren, maar daar had ik niet veel zin in, dus besloot ik meteen de verf aan te brengen op de muren. En dat ging heel goed met de assistentie van onze twee zoontjes. Ik zorgde er wel voor dat ik de randen goed had afgeplakt met schilderstape. In eerste instantie wilde ik de roller van de testers gebruiken, maar omdat deze helemaal was uitgedroogd schilderde we met een kwastje en dat ging eigenlijk erg goed.

Behangen

Ik twijfelde wel even hoe ik het behang het beste kon aanbrengen aangezien inpakpapier en stuk dunner is dan echt behang. Ik had nog overwogen om eerst het inpakpapier op karton te pakken, maar uiteindelijk heb ik het papier gewoon met lijm op de muur in het poppenhuis opgeplakt. Hiervoor gebruikte ik een lijmstift die ik aanbracht op de muur in de woonkamer. Vervolgens plakte ik het behang op de muur en sneed ik met een stanleymesje het teveel aan inpakpapier weg. Wat vind je van de voor en na foto’s?

Het resultaat

Het sfeertje van de woonkamer vind ik al goed gelukt en nu de bank er ook in staat, voelt het al echt een beetje af. In ieder geval is het nu al erg leuk om met het muizenhuis project bezig te zijn. En ik vind het extra leuk om te zien hoe onze zoontjes telkens weer blij verrast zijn als er weer dingen veranderd zijn in het muizenhuis. En mooie les meteen, leren dat je zelf iets kunt maken en dat the sky the limit is.

Binnenkort ga ik aan de slag met de vloer op deze verdieping. Ik zit te denken aan een wit laminaat vloertje. Hoe ik dat ga aanpakken en wat het resultaat zal worden, zal ik binnenkort laten zien. Wil je meer inspiratie opdoen voor je eigen muizenhuis of poppenhuis? Volg dan mijn Pinterest bord: het muizenhuis project.

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment