Leestijd: 6 minuten

Niet al te lang geleden kreeg onze woonkamer een flinke make-over. Bij deze deel ik je graag de voor en na foto’s en wat er allemaal is aangepast.

Nu moet je weten dat onze woonkamer eerst gespiegeld stond. De bank stond de andere kant op en de tv hoek zat naast de buitendeur. Op de foto vind ik de bank zo nog steeds erg mooi staan, maar in werkelijkheid was de ruimte tussen de hoek van de bank en de tv kast te klein om te lopen. Daarom kozen we ervoor om de kamer om te draaien.

Doordat de bank nu gedraaid staat is het geheel veel ruimtelijker geworden en dat vond ik toch prettiger ogen. Maar voor de make-over van de muur achter de tv stond er een flinke verandering te wachten. Het kleurvlak met de schilderijen stond prachtig boven de speelplek van de kinderen, maar minder mooi boven de tv.

Het kleurvlak zat teveel naar rechts voor de tv, dus besloten we in eerste instantie om de tv op te hangen en een kleurvlak achter de hangstoel te schilderen. Als snel stoorde ik mij er toch teveel aan en besloot ik het rigoureus aan te pakken. Het kleurvlak moest verdwijnen en plaats maken voor een lambrisering.

Hangplanten

Een van de dingen die ik miste toen we de tv op gingen hangen was decoratie aan de rechterkant van de tv. Ik dacht eerst aan lampen, maar uiteindelijk koos ik toch voor twee hangplanten. Inmiddels telt ons huis ruim dertig kamerplanten, dus hier konden er mooi twee hangen! Wil je tips lezen voor het verzorgen én stekken van je kamerplanten, lees dan hier verder.

Alles komt nu zoveel mooier uit!

De macramé die ik kocht voor mijn plantenpotjes kan ik niet meer vinden, maar hier vind je genoeg alternatieven om je kamerplanten op de hangen aan het plafond. De tv werd opgehangen en we maakten er een ombouw voor, want ik stoorde me aan het zwarte vlak aan de muur, maar ik vond een nieuwe tv kopen ook weer zo wat. Ik zal hier binnenkort de link plaatsen naar de DIY.

Urban jungle

De kamerplanten komen nu erg mooi uit tegen het nieuwe kleurvlak dat ik schilderde met olive green van Flexa. Het geeft me meteen een instant urban jungle gevoel. Om dit nog meer te benadrukken zette ik de grotere kamerplanten op krukjes bij de hangstoel. De klok die wij hebben is van Kloq en het mooie zandloperkrukje van Kartell. We kozen ervoor om de zwarte muziekboxen in een hoge kast van de Ikea te plaatsen, met dit deurtje erbij, zodat de gehele tv kast mooi bij elkaar past. Meer inspiratie voor een grote wandklok vind je hier.

Voor meer leuke wooninspiratie kun je hier terecht.

Onze witte hangstoel komt mooi uit tegen de kleurvlakken. De roze poef voor de hangstoel vind ik ideaal, voor als ik wat meer onderuit zit en even heerlijk mijn voeten kan neerleggen. De ronde witte bijzettafel die je op de voorgrond ziet is van Hay. Hij ziet er bijzonder uit en door het wit past hij weer mooi bij de vloer.

Wij zijn erg blij met de make-over en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt, laat een reactie hieronder achter! En heb jij een ruimte die wel een make-over kan gebruiken?

Volg mij op Instagram @linspirationnl en Facebook voor nog meer wooninspiratie!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment