Leestijd: 5 minuten

Nu het herfst is leek het me een goed moment om onze woonkamer een make-over te geven met een prachtig vintage vloerkleed. Een beetje warmte toevoegen aan de woonkamer door een nieuw vloerkleed en gekleurde kaarsen. Bij Rozenkelim, een webshop waar je bijvoorbeeld een mooi Perzisch tapijt kunt kopen, mocht ik een vloerkleed uitzoeken. Ik koos voor een kleurrijk exemplaar. Kijk en lees je mee?

Dat ik nog steeds weg ben van onze witte vloer is misschien geen verrassing en dat is ook reden dat we na de verhuizing helemaal geen vloerkleed hebben neergelegd in de woonkamer. Het oude vloerkleed verhuisde naar de zolder voor in mijn atelier. De laatste tijd begon ik me toch af te vragen of het niet mooi zou zijn om een vloerkleed bij onze nieuwe bank neer te leggen. Toen ik de vloerkleden van Rozenkelim zag was is opslag verliefd. Een ruime keuze uit kleuren, prints en afkomst. Een aanrader voor iedereen die een beetje extra’s wil toevoegen aan de zitplek.

Prachtige details

Het eerste wat ik dacht toen ik het vloerkleed zag was wauw, wat een mooie kleuren en details. Op de foto’s kun je dat ook goed zien. Het vloerkleed heeft mint, roze en geel in zich. Fijne zachte kleuren die mooi uitkomen op de witte vloer. Het vloerkleed deed me ook een beetje denken aan een kasteel, een vleugje romantiek op de vloer dus!

Hoewel dit vloerkleed dat ik gekozen heb een replica is, is het prachtig afgewerkt en zijn de kleuren erg mooi. Een replica vloerkleed houdt in dat ze machinaal vervaardigd zijn, omdat het kleed geliefd is. Op deze manier kan hetzelfde vloerkleed in meerdere interieurs shinen. Met een vintage vloerkleed schaf je een kleed aan dat zo’n 50 jaar oud is. Het kleed is oorspronkelijk met de hand gemaakt en krijgt nu een tweede leven in een westers interieur, nadat hij zorgvuldig is schoongemaakt en indien nodig herstelt. Het mooie aan de vloerkleden in de shop is dat je veel keuze hebt in prints en kleur, zodat je een vloerkleed kunt kiezen die perfect past in jouw woonkamer.

Heb je bijvoorbeeld meer een industriële look, denk aan zwarte deurkozijnen, metalen buizen en hout, dan kun je kiezen voor een kleed met een grafische print of juist een met grote bloemen.

Een vloerkleed maakt de zithoek warmer

Nu het vloerkleed in de woonkamer ligt, wordt de zithoek in de kamer meer een eigen plek in plaats van dat het doorgaat in de rest van de woonkamer. De stoere okergele bank van fluweel heeft een groot contrast met de romantische stijl van het vloerkleed, maar daardoor levert het ook weer een interessant beeld op. Het vloerkleed maakt de zithoek meteen een stuk knusser voor tijdens de koude en donkere maanden van het jaar. Hierdoor nodigt deze plek in de woonkamer nog meer uit om hier even te gaan zitten!De kleuren uit het kleed passen mooi bij de klok, bijzettafel en de poef bijvoorbeeld. Zo vormt het toch weer een mooi geheel. De gekleurde kaarsen leveren een vrolijke sfeer op en het staat gezellig wanneer ze in de avond worden aangestoken.

Bij je bestelling krijg je ook meteen een boekje met uitleg over de herkomst van de kleden en schoonmaaktips voor je vloerkleed. Ideaal om bij de hand te houden dus, zeker met kleine kinderen in huis 😉 Ik ben erg blij met hoe de make-over voor de woonkamer heeft uitgepakt met het nieuwe vloerkleed! Wat vind jij ervan?

Bewaar op Pinterest:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Marjan
    20 februari 2023

    Erg mooi kleed, maar ik kan hem niet terug vinden op de site van Rozenkelim. Jammer, zou perfect in mijn interieur passen

Post a Comment