Leestijd: 4 minuten

Woonkamer inspiratie vinden valt soms nog niet mee. Er zijn heel wat websites en winkels waar je terecht kunt, maar wat zijn nou de beste plekken om inspiratie op te doen voor jouw huis? In dit blog geef ik je een aantal tips zodat jij meteen aan de slag kunt gaan mét resultaat.

Ga rondkijken in het echt

Om te beginnen zou ik je aanraden om eens een aantal woonwinkels te bezoeken. Hier staan vaak niet alleen losse producten, maar wordt er vaak een hoekje gecreëerd. Hierdoor krijg je meteen een sfeerimpressie van wat meubels samen kunnen doen. Dat helpt je weer om te zien of de stijl of de smaak bij jou past. Als je meubels in het echt bekijkt kun je meteen het materiaal voelen, even op een stoel of bank zitten en het ervaren.

Juist door open-minded te zijn tijdens een bezoek en niet meteen de druk te voelen om iets te kopen kun je verschillende ideeën op doen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij woonwinkel Utrecht. Zorg dat je een telefoon bij je hebt en fotografeer items die je aanspreken en die je mooi vindt. Dat is niet alleen handig als naslagwerk, maar ook om een moodboard te maken.

Maak een moodboard

Print de foto’s die je hebt gemaakt uit, plak ze op een vel papier en schrijf erbij wat je er zo mooi aan vindt. Pak vervolgens een aantal woontijdschriften en kijk wat je aanspreekt. Knip ook dit uit en plak het op het vel papier erbij.

Heb je nog niet genoeg inspiratie kijk dan eens rond op Pinterest. Het nadeel van Pinterest kan alleen wel zijn dat er zoveel te zien is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat een plaatje vaak leidt naar een buitenlandse website. Hierdoor kan het lastig zijn om een soortgelijk product in Nederland te vinden. Maar voor inspiratie is het natuurlijk ideaal.

Denk na over accessoires

Als je er een beetje uit bent wat voor meubels je mooi vindt is het tijd om na te denken over de accessoires. Denk aan kussens, plaids, potten, vloerkleden, wanddecoratie en planten. Al deze elementen zorgen ervoor dat je een ruimte aankleedt. Zelf ben ik weg van kamerplanten en het lijkt misschien in één keer een grote investering, als je goed voor je planten zorgt heb je er heel lang plezier van. Het is zelfs een stuk goedkoper dan elke week een nieuwe bos bloemen op je tafel. Bekijk hier de tien hangplanten voor binnen.

Kleur bekennen

Je mag natuurlijk gewoon gaan voor donkere meubels en witte muren. Een minimalistische stijl is namelijk hartstikke hip en strak. Maar heb je wel eens overwogen om een muur in een andere kleur dan wit te schilderen? Het geeft de ruimte meteen een heel andere sfeer die misschien wel heel goed past bij wat jij voor ogen heb. Maak staaltjes op stukjes papier of schilder direct op de muur. Het voordeel van losse staaltjes is dat je ze ook meteen kunt meenemen als je een woonwinkel bezoekt. Dan kun je meteen kijken of de meubels passen bij de muurkleur die je hebt gekozen. En wist je dat je een kleurvlak ook mooi kunt stylen? Lees de tips hier.

Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kunt om de woonkamer inspiratie op te doen voor jouw ideale huis.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment