weven op weefraam
Leestijd: 5 minuten

Oh ik ben zo enthousiast. Een paar weken ontdekte ik een super leuke nieuwe hobby. Ik ben er helemaal weg van en het is goed te combineren met onze drie jonge kids die vakantie hebben. Een win win situatie dus!

Ik zal eerlijk zijn. Het idee voor deze hobby begon al meer dan twee jaar geleden. We zaten net een paar maanden voor onze verhuizing terug naar Nederland en ik vond op Pinterest allemaal inspirerende wandhangers die met wol gemaakt waren. Ik deed een poging om een eigen weefraam te maken en kocht wat bolletjes wol. Toen kwam de verhuizing naar Nederland en raakte alles een beetje in vergetelheid. Maar eind goed al goed: Nu ben ik dan eindelijk begonnen na twee jaar! Ik kocht een weefraam en nog meer kleuren draad en maakte weefproject na weefproject. Inmiddels heb ik drie verschillende wandhangers gemaakt en kan ik niet meer stoppen. Tja, dit zit een beetje in me. Het liefst wil ik meteen groot aan de slag. Of dit nou met een schilderij is, werken aan een compleet boek of meteen een grote wandhanger maken. Dus kocht ik het grootste weefraam dat ik zo snel vond en ging ik aan de slag.

Het resultaat van de drie wandhangers bij elkaar

Als eerste maakte ik een wandhanger in allerlei verschillende stijlen en kleuren. In deze wandhanger vind je heel wat beweging. De een zal het rommelig vinden en de ander vind juist weer dat de verschillende technieken samen ervoor zorgen dat de combinatie van stijl en techniek een verhaal vertellen. Zelf was ik er erg enthousiast over. Ik koos voor een aantal verschillende kleuren en experimenteerde erop los.

Bij de tweede wandhanger koos ik voor allerlei verschillende tinten blauw. Weer heel anders dan de eerste wandhanger dus. Ook koos ik ervoor om gewoon op een rij te weven in plaats van allemaal hoogte verschillen aan te brengen. Ik vind het resultaat erg mooi en de tinten lopen mooi in elkaar over. Deze wandhanger hangt in de slaapkamer van de jongens.

En de laatste wandhanger maakte ik met alleen maar dikke wol. Van tevoren had ik al uitgedacht hoe de kleuren elkaar zouden moeten opvolgen, maar toen ik ze daadwerkelijk naast elkaar aan het weven was, werd het pas echt een prachtig beeld! Hierbij maakte in van elke kleur een vlecht en het wandkleed hangt vrolijk in onze woonkamer erbij!

Ik ben nog niet uitgekeken op het weven en heb ook nog een hoop bolletjes liggen om te gaan gebruiken. Heb jij een mooie wandhanger gezien en zou je die graag willen kopen? Mail me dan gerust even voor de mogelijkheden.

Beginnen met weven

Wil je zelf graag beginnen met weven? Kom dan de basiscursus weven volgen. In deze cursus leg ik je alles uit over het weven én leer je je eigen wandhanger maken! In een uitgebreid e-book van maar liefst 43 pagina’s vertel ik je stap-voor-stap met duidelijke uitleg alles wat je moet weten om je eigen wandhanger te kunnen maken!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment