Leestijd: 4 minuten

Momenteel zitten we een beetje in een heftige periode. Er wordt altijd gezegd dat er 3 dingen zijn die belangrijk zijn voor een mens. Je familie, Je baan en je huis. Om als mens goed te kunnen functioneren en gewoon rustig te kunnen leven wordt er aangeraden om niet meer dan 1 ding tegelijkertijd te veranderen.

Nu is dit voor mij wel herkenbaar. Natuurlijk wisten we al een hele tijd dat manlief zou gaan promoveren in Luxemburg, maar nu het nog maar 4,5 week in de toekomst ligt begint de druk toch wel een beetje voelbaar te worden. We willen immers terug naar Nederland. Gelukkig kan ik nu zeggen dat de rust weer een beetje is terug gekeerd, want we hebben een huis!

Een baan

De afgelopen maanden had manlief al rondgekeken voor een baan in Nederland. Hij deed een aantal sollicitaties in Nederland en dat voelt dat toch wat ver weg. Het blijft toch in totaal zo’n 8 uur rijden in totaal.

Twee weken terug mocht hij zijn contract ondertekenen voor een baan in Nederland. En dat vond ik ook erg fijn, want nu kon het zoeken naar een huis gaan beginnen.

Eerlijk gezegd vond ik dat ook wel fijn, want nu kon ik eindelijk iets doen. Want zonder baan kwamen we niet in aanmerking om ons in te schrijven bij een huurvereniging.

We hebben een huis

Al maanden hield ik Funda in de gaten er er kwam niet veel voorbij wat voldeed aan mijn woonwensen. En als het al eenmaal voldeed dan was de woning vrij snel weg. Want zonder baan en met lange wachtlijsten kom je er niet zomaar tussen.

Toen het werkcontract getekend was zag ik een huis en besloot ik maar gewoon even te bellen met de huurvereniging die ik had gevonden. Helaas was ook dit huis alweer weg. Maar, werd er aan de telefoon gezegd, binnenkort komt er in de straat ook een ander huis vrij. Haar advies was om ons in te schrijven. Dus maakten we alle papieren in orde en stuurde deze op.

Niet veel later ontving ik een email dat we het nieuwe huis mochten bezichtigen. Dus om de alles maar in 1x gehad te hebben besloten we in dezelfde week dat manlief zijn contract voor zijn nieuwe baan tekende een bliksembezoek Nederland te plannen om het huis te bezichtigen. Het huis voldeed aan alle woonwensen en zoals mijn man gekscherend opmerkte hij voldoet aan de 3 V’s.

De 3 V’s

Deze 3 V’s staan voor: Veel licht, veel ruimte en vloerverwarming. Hahah. En dat is waar. In ons huidige huis is de woonkamer zo donker dat we de lampen bijna het hele jaar aan moeten hebben. De serre is licht, maar doordat hij ooit meer als aanbouw gebouwd is, zit hij tussen dikke muren en met weinig raam.

Veel ruimte hebben we hier ook, en dat hoopte ik zeker niet op te geven. Vooral niet doordat ik graag weer een groot atelier wilde, zodat ik ook straks weer kan schilderen, ontwerpen en schrijven.

En de vloerverwarming, dat was een ware verrassing! Super luxe natuurlijk, dat hadden wij nooit gedacht. Over 2 weken krijgen we de sleutel. Dan zullen we de vloeren gaan leggen en gaan schilderen. Halverwege mei gaan we echt verhuizen en je zou haast vergeten dat manlief ook nog zijn proefschrift moet gaan verdedigen 😉

Eerlijk is eerlijk, we veranderen nu dus 2 van de 3 belangrijke dingen. Een baan en een huis, maar dat gaat ook wel goed komen. Natuurlijk wordt de verhuizing met twee kleine kinderen wel een dingetje met deze afstand, maar we mogen erop vertrouwen dat het goed komt. En de stress, tja die hoort er soms een beetje gewoon bij.

Voor nu ga ik me in iedergeval heerlijk uitleven op Pinterest en allemaal ideeën pinnen voor ons nieuwe huis!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment