Header je baby leren doorslpaen zonder tranen. Linspiration.nl
Leestijd: 4 minuten

Onze oudste zoon was een slechte slaper, hij sliep als baby niet door. Hij kwam gerust vijf keer per nacht. Want wat moet je nu doen als je baby niet doorslaapt? Gelukkig kwam ik een paar boeken tegen die ik las en heb toegepast. En met succes! Een methode zonder tranen en met heel veel liefde én geduld.

Slapeloze nachten breken op

Hoeveel we ook van onze kinderen houden, slapeloze nachten maken ons niet vrolijker gedurende de dag. Na de geboorte van onze eerste zoon, alweer meer dan drie jaar geleden, begonnen de slapeloze nachten. Hij kwam vaak voor een voeding, sliep onrustig en overdag het liefst in een draagdoek. Vaak hield ik het overdag nog wel vol, aangezien ik nog maar één kindje had. Toch wilde ik er graag verandering in zien. Want een baby die niet doorslaapt zorgt niet voor een uitgeruste mama.

En nee stop vooral niet met borstvoeding of het dragen van je baby, want dat heeft geen invloed op doorslapen! Ik kan het weten 🙂

Onze oudste zoon werd vaak wakker ‘s nachts, eigenlijk heel zijn baby tijd en als dreumes nog steeds. Na lang online zoeken naar een methode die vooral gebaseerd is op troosten, liefde en niet laten huilen, kwam ik uit bij de boeken van Stephanie Lampe. In haar boek baby in een droomritme, schrijft ze over baby’s die niet doorslapen en onrustig slapen en hoe je de baby in een ritme kunt helpen zonder tranen. Dit sprak mij erg aan.

Werkte het voor jullie baby?

Als snel kwam ik erachter door oei ik groei dat er heel wat ontwikkelingen zijn die het slapen in de war, stuurde tijdens het eerste jaar van een baby. Dit zorgt er ook voor dat je baby niet doorslaapt. Zo leerde ik dat als je je baby wil leren doorslapen, wat trouwens inhoud dat een baby 5 uur achter elkaar slaapt, je wel op tijd moet beginnen. Onze zoon was al ruim een half jaar en er waren al heel wat gewoontes ingesleten.

Lees ook: 5 tips om je baby te laten doorslapen.

Hoop opgeven

Bijna had ik de hoop opgegeven en dacht ik dat we het slechte slapen, maar moesten accepteren. Totdat ik Stephanie Lampe haar andere boek las zo krijg je een blije baby. In dit boek dat specifiek geschreven is voor de dreumes (leeftijd vanaf 1 jaar), die ook eet stonden voor ons duidelijke handvaten hoe we onze zoon konden helpen met slapen.

Het resultaat

Natuurlijk heb je baby’s die het slapen sneller oppikken dan anderen. Onze zoon hield gewoon weg niet van slapen, maar door de fijne slaap boeken kon ik onze zoon leren slapen. Zonder tranen, met liefde en een flinke doses geduld. Soms kostte het uren in de nacht, maar het gaf resultaat. Ons zoontje werd nog maar 1 á 2 keer per nacht wakker. In plaats van de 5 tot 6 keer per nacht.

De volgende keer eerder beginnen?

Een volmondig: JA op deze vraag. Bij ons tweede zoontje pakte ik het boek een baby in een droomritme meteen erbij vanaf week 6. Ik liet onze baby rustig wennen aan een ritme. Zodra de sprongetjes begonnen gooide deze natuurlijk ook roet in het eten, maar het heeft mij wel doen inzien hoe je je baby kunt helpen op een liefdevolle manier en zonder tranen. Want een beter slapende baby of dreumes is een uitgeruste mama!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment