De babykamer inrichten is misschien wel het leukste om te doen tijdens de zwangerschap. In dit artikel geef ik je de tips om hiermee aan de slag te gaan!
Leestijd: 2 minuten

Een van de dingen waar ik tijdens mijn zwangerschap erg naar uitkeek is het inrichten van de babykamer. Het is op dat moment misschien wel het fijnste kamertje in huis om mee bezig te zijn. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig in de babykamer en hoe maak je er een fijne kamer van? In deze blog lees je de tips, zodat je straks meteen aan de slag kunt gaan.

Welke meubels heb je nodig?

Bij het inrichten van de babykamer heb je natuurlijk meubels nodig. Hieronder staan de vier belangrijkste meubels op een rijtje:

  • Een commode is wel zo fijn, het liefst een met lades zodat je luiers, billendoekjes, hydrofiele luiers en kleding kwijt kunt. Schaf meteen een aankleedkussen aan waarop je baby lekker kan liggen tijdens het verschonen.
  • Naast de commode is een wiegje of ledikant een must, zodat je baby straks heerlijk kan gaan slapen.
  • Een kledingkast is ideaal voor de lieve kleine kleertjes van je baby. Hierbij kan het handig zijn om voor een hang gedeelte en lig gedeelte te kiezen. Zo kunnen de schoentjes straks bijvoorbeeld op de planken staan en de kleding hangen.
  • Een fijne stoel om in te voeden. Ideaal tijdens de borstvoeding of flesvoeding in de nacht.

De babykamer inrichten

Nu je weet welke meubels je nodig hebt in de babykamer kan het inrichten beginnen. Maar voordat je de meubels kunt neerzetten kun je beste eerst de ruimte onder handen nemen. Het is gemakkelijker om dat nu te doen, dan wanneer alle meubels al in de ruimte staan. Ben je tevreden over de vloer of kies je liever voor vloerbedekking of laminaat bijvoorbeeld? Breng op de muren een nieuwe kleur verf aan of behang de muur met een vrolijke print. Zo creëer je gemakkelijk en eenvoudig een vrolijke en gezellige sfeer in de babykamer. Leg vervolgens een vloerkleed voor de commode zodat je voeten tijdens het verschonen in de nacht warm blijven. Kies voor fijne donkere gordijnen, zodat je ook in de zomer een koele babykamer hebt. Hang een klamboe op boven het babybedje. Ook kunnen planken aan de muur voor boeken, schilderijtjes of fotolijstje niet ontbreken.

De rest van het artikel kun je lezen op Gekophout.nl.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment