Leestijd: 5 minuten

Inmiddels werk ik alweer heel wat jaren als zzp’er vanuit huis en sinds twee jaar werk ik aan dit blog. Nog steeds haal ik er veel plezier uit en het is voor mij dé ideale manier om mijn werk te kunnen combineren met de kids. Het leek mij leuk om je via dit artikel een kijkje te geven in hoe ik als blogger vanuit huis werk en welke spullen ik hiervoor gebruik.

Snel internet om te werken

Één van de dingen die ik gebruik als blogger en dat misschien meteen voor mij wel het belangrijkste is, dat is internet. Zonder internet zou ik mijn artikelen niet kunnen publiceren en het wereldwijde web in kunnen sturen. Ik moet dan ook zeggen dat snel internet voor mij wel een must is. Als zzp’er heb ik er echt een gruwelijke hekel aan als ik lang moet wachten voordat iets geladen is. Want ik doe echt ontzettend veel online. Zoals mijn blog artikelen plaatsen, de website onderhouden, e-mails versturen, de nieuwsbrief versturen, mijn boekhouding en nog veel meer. Ideaal vind ik dan ook dat je een alles in een pakket kunt aanschaffen voor razendsnel internet, tv en vaste telefoon. Ideaal om alles in een keer aan te schaffen, want dit scheelt weer in de prijs.

Een fijne laptop of desktop

En om natuurlijk fijn te kunnen werken en het snelle internet goed te kunnen gebruiken, werk ik op een laptop. Een tijdje heb ik getwijfeld of ik niet op een desktop zou willen werken, maar ik ben erg blij met de keuze. Door mijn laptop zit in niet vast aan een werkplek. Een desktop is trouwens wel ideaal als je een vaste werkplek aan huis hebt, maar daar kom ik later op terug. Je kunt ook voor een tussenvorm kiezen, bijvoorbeeld voor een laptop en een extern beeldscherm. Dan heb je toch de vastigheid van een desktop, maar ook de flexibelheid om je laptop overal mee naartoe te nemen.

Zorg voor ontspanning

Want naast dat ik het prettig vind om snel internet te hebben houd ik er ook van om na een werkdag te kunnen ontspannen en de tv aan te zetten. Overdag werk ik tijdens de slaapjes van onze baby en de rest van de tijd ben ik in de speeltuin te vinden, lees ik boekjes voor of knutsel ik samen met de oudste twee kinderen. En dan is het echt heerlijk om ’s avonds even niks meer te hoeven en een serie of film te kunnen kijken. Zo ben ik nu bijvoorbeeld helemaal fan van de Good Witch. Ik denk dat het daarom ook belangrijk is dat als je thuiswerkt een plek hebt waar je kunt ontspannen. Zo gaven wij onze woonkamer een make-over, zodat we nu helemaal een fijne plek hebben om ’s avonds te chillen en tv te kunnen kijken. Dus erg prettig dat je in één keer een pakket kunt aanschaffen waar alles in zit wat je wilt gebruiken.

Creëer een fijne thuiswerkplek

Als zzp’er heb je nu eenmaal niet een locatie waar je zomaar naartoe kunt gaan om collega’s te ontmoeten en lekker te gaan werken. Daarom is het toch wel echt een musthave om zelf een fijne werkplek te creëren. Hier lees je bijvoorbeeld hoe ik thuis een werkplek voor manlief inrichtte die ineens veel thuis kwam te zitten door corona. Zelf werk ik eigenlijk nog steeds overal en nergens. Aan de eettafel, op de bank of op bed.  Dit werkt voor mij erg goed, maar ik merk toch dat ik er extra van geniet als ik gewoon achter het bureau van manlief in het weekend kan zitten werken. Zonder afleidingen en dan kan ik nog geconcentreerder werken. En wanneer je veel moet bellen voor je werk is het erg handig om een vaste telefoon op je bureau te hebben staan, zodat je gemakkelijk je collega’s kunt bellen om dingen door te spreken. Want voorlopig blijven we nog wel even thuiswerken.

Omring je met spullen waar je blij van wordt

Ik denk dat dit punt mooi aansluit op de thuiswerkplek. Wanneer je een ruimte zo inricht dat je er blij van wordt is het alleen maar fijner om er ook te gaan werken. Voor mij is een ruimte al vrij snel prettig als ik planten om me heen heb staan. Ik vind het namelijk erg leuk om mijn planten te stekken en deze weer van kleins af aan op te laten groeien tot mooie grote planten in huis. Houd jij meer van bloemen in huis? Dan kan ik je aanraden om eens te zoeken op droogbloemen. Je kunt ze tegenwoordig kopen in de mooiste kleuren. En als je de droogbloemen in huis hebt kun je meteen deze leuke DIY maken, zodat je extra van je droogbloemen kunt genieten.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik werk als zzp’er en wat ik daarvoor gebruik. Welke dingen gebruik jij bij het thuiswerken?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment