Wat je nodig hebt om te beginnen met een bullet journal
Leestijd: 5 minuten

Wat leuk dat je ook wilt beginnen met een bullet journal, maar welke spullen heb je eigenlijk nodig om te starten? En sterker nog moet je meteen dure materialen aanschaffen of kan het ook goedkoper? Ik zal je vragen beantwoorden en je meteen tips geven om goedkoop te starten. Dan kun je met betaalbare materialen erachter komen of een bullet journal wel wat voor jou is!

Een bullet journal is een boekje dat je helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Je kunt het zo strak, kleurrijk en creatief aanpakken als je zelf wilt. Er zijn eigenlijk geen vaste regels voor, maar dat maakt het ook weer lastig om te kunnen beginnen. Daarom hieronder een lijst van de dingen die je nodig hebt om te beginnen.

Wat je nodig hebt om te beginnen met een bullet journal

 1. Een schrift of leeg boekje

  Koop of gebruik een schriftje of leeg boekje om te beginnen. Je kunt kiezen voor lijntjes, ruitjes, stipjes of zelfs blanco pagina’s. Mijn voorkeur gaat uit naar stipjes, zodat ik zelf kan bepalen waar ik mijn kaders wil laten lopen.

  Ik kocht voor mijzelf een mooi boekje van Paperblanks, met stipjes op het papier en een harde cover. Ook heb je van Moleskine mooie boekjes.

 2. Potlood en gum

  De tekeningetjes die je maakt in je bullet journal kun je eerst het beste met potlood tekenen en daarna overtrekken met een pen. Dan weet je zeker dat je blij bent met je idee.

 3. Liniaal

  Een liniaal is erg handig bij het maken van een bullet journal. Zo kun je gemakkelijk lijnen trekken en kaders maken om in te gaan schrijven. Mocht je geen liniaal bij de hand hebben, dan kun je natuurlijk ook eerst de lijnen uit de losse pols tekenen.

 4. Pennen

  Je kunt verschillende pennen gebruiken, maar ik zou je aanraden om als eerste zwarte Micron fineliners aan te schaffen. Ze gaan erg lang mee en dan ben je meteen klaar om te starten. De dual brush pennen van Tombow zijn ook een aanrader en erg fijn, drukken op de meeste papier soorten niet door en daar heb je ontzettend veel keuze uit. De dual brush pennen zijn alleen behoorlijk prijzig, dus ik zou aanraden om eerst de starten met de zwarte fineliners van Micron.

 5. Papier

  Verschillend papier om in je boekje te plakken. Zo kun je bruin en zwart karton gebruiken of juist papier vrolijke printjes. Bij de Action vind je voor weinig geld veel papier met allemaal verschillende design.

 6. Tape & stickers

  Om je bullet journal verder aan te kleden kun je ook tape en stickers gebruiken. Hiermee kleed je jouw pagina al snel gezellig aan. Deze kun je online vinden en ook goedkoop bij de Action.

 7. Ponzen

  Wat ik zelf ook erg leuk vind om te gebruiken zijn ponzen. Je hebt ponzen in allerlei verschillende vormen en maten. Zelf ben ik fan van ronde hoekjes en met mijn ponz kan ik gemakkelijk ronde hoekjes maken aan de stukjes papier op bladzijdes in mijn bullet journal.

Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk hier de verschillende spreads die ik maakte voor de maanden: september 2019, oktober 2019

Waar kun je goedkope materialen vinden?

Wanneer je wilt beginnen met een bullet journal is het fijn als de materialen niet zo duur zijn. Zo kun je kijken of het wat voor je is en kun je lekker experimenteren.

Net noemde ik de Action al, maar ook bij de Hema, Zeeman, Wibra kun je betaalbare stiften, papieren, stickers en tape vinden. Online zou je bij AliExpress kunnen kijken, het kan dan wel zo zijn dat je even een tijdje moet wachten op je bestelling. Ook kun je terecht in de kringloop, bijvoorbeeld voor tijdschriften of oude boeken waar je plaatjes en teksten uit kunt knippen!

Inspiratie voor je bullet journal

Nu je weet wat je nodig hebt, is het natuurlijk ook fijn om wat inspiratie op te doen. Zodat je zelf dingen kunt namaken en proberen. Ik ging zelf aan de slag met mijn bullet journal en werkte de maand september uit in mijn bullet journal agenda. Je lees en ziet het hier!

Ook heb ik een Pinterest bord gemaakt voor inspiratie. Kijk mee en vergeet me niet te volgen!

Heel veel succes en plezier bij het maken van je eigen bullet journal, zo ze je maar het starten hoeft niet duur te zijn!

Bewaar voor later op Pinterest:

Wat je nodig hebt om te beginnen met een bullet journal

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment