aansprakelijkheidsverzekering
Leestijd: 3 minuten

Heb jij al een fijne aansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Nee? Een aansprakelijkheidsverzekering kan vervelende kosten voorkomen. Sluit er bijvoorbeeld één af bij Allianz Direct. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo belangrijk is.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering valt onder woonverzekeringen en dekt de kosten van schade die je per ongeluk toebrengt aan iemand anders of aan de eigendommen van iemand anders. Schade die met opzet is toegebracht of die door nalatigheid ontstaat, zul je uit eigen zak moeten betalen. Ook dekt de aansprakelijkheidsverzekering de kosten van schade die jouw huis toebrengt aan iemand anders, bijvoorbeeld door een vallende dakpan. Bekijk hier meer over een aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct.

Wie profiteert mee?

Jouw hele gezin kan meeprofiteren van de aansprakelijkheidsverzekering. Als jij een dergelijke verzekering afsluit, zullen de kosten gedekt worden van schade die per ongeluk is toegebracht door wie dan ook uit het gezin. Ook als jouw kinderen niet langer thuis wonen kunnen ze nog profijt hebben van jouw aansprakelijkheidsverzekering. Echter, wanneer ze de leeftijd van 26 jaar passeren kan dit niet langer en zullen ze een eigen verzekering moeten afsluiten.

Wat kost het?

Wat de kosten zijn van een aansprakelijkheidsverzekering hangt een beetje af van de samenstelling van het gezin. Als je een gezin hebt met meerdere kinderen kun je rekenen op een premie van zo’n acht euro per maand. Als je helemaal alleen bent betaal je vaak maar een euro of vier. Hoe dan ook: een aansprakelijkheidsverzekering is dus echt niet duur en zeker de moeite waard als je bedenkt wat voor zekerheid je ervoor terugkrijgt. Wist je dat de kosten voor een tweede kind langer zijn dan als je een kind hebt? Hier lees je er meer over.

Hoe zit het met kinderen?

Zoals we eerder vertelden, kan iedereen in het gezin meeliften op de aansprakelijkheidsverzekering. Dat geldt ook voor de kinderen. Bij kinderen onder de 14 jaar geldt ook dat schade die wel met opzet is toegebracht, gewoon gedekt kan worden. Dit omdat kinderen van die leeftijd nog niet aansprakelijk worden gehouden voor hun eigen emoties en de schade die ze daarmee toebrengen. Was jij als ouder in staat om de schade te voorkomen, maar heb je dat niet gedaan? Helaas, in dat geval zal de schade niet gedekt worden.

Kortom: met een aansprakelijkheidsverzekering weet je zeker dat je schade die je per ongeluk aan een ander toebrengt niet uit eigen zak moet betalen. Het hele gezin kan ervan profiteren en het kost meestal nog geen tientje per maand. Waar wacht je nog op?

Dit artikel is een gastblog.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment