Leestijd: 3 minuten

Vandaag laat ik je graag de vijf prentenboeken voor peuters zien die we hier veel leze in huis. Ik houd van mooie prentenboeken en Felix is ook helemaal weg van boekjes lezen. Win win situatie dus. Momenteel lezen we drie keer op een dag de hele stapel boeken door, maar inmiddels zijn er duidelijk een aantal favorieten ontstaan. Hieronder kun je onze top vijf lezen.

1. De prentenbijbel

Met stipt op nummer 1 staat de Prenten bijbel. We kregen deze bijbel van mijn oma toen Felix geboren werd. Vanaf het moment dat Felix zelf kon zitten hebben we de bijbel al vaak doorgelezen en gebladerd. De platen zijn erg mooi geschilderd en vol kleur. De teksten zijn niet te ingewikkeld en een korte samenvatting per pagina, is op deze leeftijd ook prima. Hier heb ik de bijbel al een paar keer moeten plakken, omdat Felix de bijbel werkelijk overal mee naartoe wordt gesleept in huis.

2. ERIC CARLE

De box van Eric Carle, met 3 karton boekjes, zijn ook nog steeds erg populair. Felix heeft met het boekje over De spin die het te druk had, alle dierengeluiden geleerd. Bij het boekje van Rupsje nooit genoeg, stak hij zijn vingertjes gretig door de gaatjes en bij Het eenzame vuurvliegje de lampjes achterin zo vaak bekeken en geprobeerd, dat deze achterkant inmiddels ook toe is aan  een plakbeurt. Een echt succes dus.

3. Boy en de walvis

Sinds kort hebben we een nieuwe favoriet, namelijk De kleine walvis. Ik kwam dit boek tegen, tijdens mijn zoektocht naar een nieuw prentenboek voor in huis. Ook het tweede deel De kleine walvis in de winter bestelde ik daarbij. Het prentenboek is het afgelopen jaar uitgekomen en vertelt het verhaal over een jongetje, Boy, die in het eerste boek een kleine walvis vindt en hem helpt. In het tweede deel komt de kleine walvis Boy redden. Een leuk geïllustreerd boek en een mooi verhaal.

4. Vissen in de zee

De mooiste vis van de zee moet meerdere keren achter elkaar voorgelezen worden en Felix vind het prachtig om de woorden in het verhaal aan te vullen. Daarnaast zijn de platen prachtig geschilderd en glimmen de schubjes mooi op het papier.

5. De kleine ezel

Als laatste, maar zeker niet de minste staat op nummer vijf Lieve kleine ezel. Ik vond het leuk om samen met Felix het kerstverhaal te kunnen lezen en dit boek vond ik er perfect voor. Het verhaal gaat over een kleine ezel die Jozef & Maria naar Bethlehem brengt, waar Jezus geboren wordt. De platen zijn vrolijk en modern geïllustreerd en de tekst leest erg gemakkelijk.

Ik hoop dat je wat aan deze vijf prentenboeken tips voor peuters hebt gehad. Welke prentenboeken worden er bij jouw in huis het liefst gelezen?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment