De peperomia Watermelon verzorgen
Leestijd: 5 minuten

De Peperomia Watermelon is een prachtige kamerplant met bijzonder bladeren. De bladtekening lijkt net op een meloen en daar heeft hij zijn naam natuurlijk aan te danken. Door zijn opvallende bladeren is het echt een blikvanger in je interieur. In dit artikel vertel ik je alles over de verzorging van de Peperomia Watermelon. Het is nog best een uitdaging om hem te verzorgen, maar met de juiste tips en tricks gaat het je zeker lukken om de plant te laten groeien.

Ik kreeg de plant opgestuurd van Havre Holland. Hun kamerplanten koop je via Bol.com en je hebt keuze uit een ruim assortiment. De planten komen rechtstreeks bij de kweker vandaan en daarom kun je er ook vanuit gaan dat ze van goede kwaliteit zijn. De planten worden goed verpakt en snel geleverd. Eerder schreef ik al over de kerstster die ik ruim voor de kerst kreeg en nog steeds in ons huis staat!

Staanplaats van de Peperomia Watermelon

De staanplaats is belangrijk voor de juiste groei van deze kamerplant. Staat de plant te donker dan groeit hij nog wel, maar zullen de bladeren niet mooi groot worden. Wil je een optimale groei voor je plant? Zet de plant dan op een lichte plek, zodat de plant voldoende zonlicht krijgt. Let wel op dat de Peperomia Watermelon niet in de volle zon staat of dicht achter een raam. Door felle zon verschrompelen de bladeren en kan hij bruine vlekken op zijn blad krijgen. Krijgt hij bruine randen om zijn blad? Dan staat de plant op de tocht. Het kan dus even zoeken zijn, maar als je de juiste plaats vindt voor je plant kun je er lang van genieten.

Zo geef je hem het beste water

Eén ding is zeker, de Peperomia Watermelon verzorgen, valt en staat toch wel met het water geven van deze plant. Het is geen monstera die het prima vindt om af en toe een droge grond te hebben of een strelitzia die graag natte voeten heeft. De Peperomia Watermelon is wat kieskeuriger en daarom is het belangrijk om goed op jouw kamerplant te letten.

De kamerplant kun je het beste om de dag een klein beetje water geven, zodat de plant niet té natte voeten krijgt. Hierdoor krijg je wortelschimmel en dan is het gedaan met je plant, en dat is zonde. De plant mag ook niet uitdrogen of lange tijd zonder water staan. Best lastig, hè? Wat kan helpen is om een watermeter te gebruiken. Hiermee meet je hoe droog de grond is en of de plant al water moet krijgen. Op deze manier kun je precies aflezen wanneer jouw plant weer water nodig heeft.

Ook vindt de plant het fijn om in de groeimaanden, juni tot september, elke maand een beetje plant voeding te krijgen. Je kunt de plantvoeding gewoon bij het water in de gieter mengen. In deze bloeimaanden zal de plant ook sneller groeien en dus ook meer water nodig hebben dan in de winter en met de watermeter kun je dit precies in de gaten houden.

Omgeving

De kamerplant houdt van een lekkere warme omgeving, maar kan niet zo goed tegen een te droge lucht. In de wintermaanden kan het soms best lastig zijn om de lucht in de kamer waar je kamerplant staat vochtig te houden. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt doen. Zet bijvoorbeeld een schaaltje water naast de plant of op de verwarming en besproei de plant regelmatig. Hierdoor houd je de lucht vochtiger en dit zal je plant goed doen.

Plant stekken

De Peperomia Watermelon wordt ook wel een vriendschapsplant genoemd, omdat je de plant zo eenvoudig kunt stekken. De moederplant laat namelijk naast zich in de aarde kleine babyplantjes groeien, soms worden ze ook wel pups genoemd. Als deze zo’n 4 cm zijn, kun je de plantjes afsnijden en in water zetten. Zodra er wortels aan de stekjes zitten kun je ze in aarde plaatsen.

Bij mijn plant vielen er wat bladeren op de grond en ik vond het zonde om deze weg te gooien. Daarom zette ik de losse bladeren in een glaasje water en inmiddels hebben de stengels met het blad eraan allemaal wortels gekregen. Ik weet niet of de losse stengels met wortels in aarde zullen gaan groeien, dus houd ik ze voorlopig op water. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier op meerdere plekken in je huis van de plant kunt genieten.

De Peperomia Watermelon is misschien niet zo eenvoudig te verzorgen, maar ik hoop dat je een heel eind komt met de tips uit dit artikel. Veel plezier met je kamerplant.

DIY en Lifestyleblog linspiration.nl

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment