kweekkas
Leestijd: 5 minuten

Kweekkassen zijn ontzettend handig voor de verzorging van je kamerplanten. Zeker als je het net als ik leuk vind om planten te stekken of groentes op te kweken in huis. Ik gebruik mijn eigen kweekkas bijvoorbeeld voor de pannenkoekenplant, maar ook van het opkweken van zaden van de monstera gatenplant was dit ideaal. Daarom deel ik vandaag graag met je een aantal kweekkassen voor binnen, met daarbij de prijzen en de verschillen, zodat je straks weet welke jij het beste kunt aanschaffen voor jouw doel. Lees je mee?

Verschil in prijzen

Het eerste wat me opvalt bij het opzoeken van de verschillende kweekkassen is het verschil in prijs. De goedkoopste die ik vond was €3,59 van de Action tot ruim €59,59 van een design merk. Natuurlijk zal er kwaliteit verschil in zitten, maar het belangrijkste is dat de kas werkt en ik kan je verzekeren, ook de goedkoopste van de Action doet zijn werk uitstekend. Hieronder heb ik de verschillende kweekkassen op een rij gezet.

Action

Laat ik beginnen met de kweekkas van de Action, omdat ik die zelf ik huis heb en daar erg blij mee ben. Het formaat is 39 cm lang wat voldoende ruimte biedt om stekjes te laten groeien. De bak voor in de vensterbank kost maar €3,59 en ze hebben ook een bak op pootjes die kost €17,99. Beide geschikt voor binnen en de bak op pootjes kan ook prima buiten staan.

kweekkas

Hema

Bij de Hema heb je een twee verschillende stylishe kweekkastjes van metaal. Ze zien er mooi uit, hebben glazen wanden, maar zijn daardoor dus niet geschikt om met je kinderen plantjes op te kweken. Opzich geen probleem, maar wel goed om in je achterhoofd te houden. Hier vind je de kleine kweekkast voor €15,- en hier de grotere voor €22,50.

Kweekastje Hema

Elho

Elho is een bekend plantenmerk en heeft verschillende kweekkassen. Van een brede vensterbank kas, tot één op pootjes en zelfs een kweekkas voor een enkele plant. Dat ideaal is wanneer je een plant hebt die wat meer de hoogte in groeit, bijvoorbeeld. Het leuke bij Elho is dat je de kassen in veel verschillende kleuren kunt verkrijgen en verschillende formaten.

De Kweekpot van Elho is ideaal voor het opkweken van een enkele plant en is beschikbaar in groen en grijs. Ook in de hoogte van de kweekkas is veel keus.

De Kweektray van Elho is 32 of 39 cm breed en komt in de kleuren groen of grijs.

De Elho kweektafel staat op pootjes en is daardoor ideaal voor binnen en buiten, maar let wel op dat je de deksel nog los moet kopen.

Design kweekkastjes

Ondanks de functionele kant van de kweekkast is het natuurlijk helemaal niet erg als de kweekkast in huis er gewoon heel mooi uitziet. Bij de Ikea vind je de ÅKERBÄR, een mooi kastje met glas, zie links op de afbeelding. En de kweekkas van House Stockholm Grow kweekkas is in een vorm van een eitje! Hoe leuk is dat? Toch weet ik niet zeker hoelang je hierin een plantje kunt laten groeien aangezien de kweekkas niet heel groot is. Als derde is er nog de SENAPSKÅL kweekkas van Ikea. Zonder glas, maar wel het frame van een kas. Ook erg leuk voor binnen!

Design kweekkastjes

Starten met het kweken van kamerplanten

Zoals je ziet zijn er best wat opties aan kweek kastjes in verschillende prijsklassen. Welke kas heeft jouw voorkeur om je stekjes in te laten groeien? En nu je hier toch bent, is het misschien ook wel fijn om te weten hoe je met het stekken van je planten moet beginnen. Daarom heb ik hieronder alle kamerplanten gezet die ik al weleens heb gestekt en die goed in een kleine kweekkast passen. En wees gewaarschuwd, het stekken van kamerplanten is verslavend 😉

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment