Vierkant vlak speelhoek woonkamer
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn er drie verschillende kleurvlakken in de woonkamer. De kleurvlakken zijn allemaal verschillend, maar toch passen ze bij elkaar. Ik koos in totaal voor vier verschillende kleuren die ik op de witte muren van de woonkamer wilde schilderen. Ik had mijzelf alleen wel een voorwaarde gesteld. Geen enkele muur zou helemaal geschilderd worden, juist omdat ik een speels effect wilde creëren. En zo ging ik aan de slag.

Voordat ik aan de slag ging met de verschillende kleurvlakken in ons huis, verzamelde ik heel wat inspiratie op mijn Pinterest bord. Gewoon om te zien wat er eigenlijk allemaal mogelijk is.

Cirkel

Al heel lang wilde ik een cirkel schilderen. In ons vorige huis was het er nooit van gekomen en nu zag ik mijn kans schoon! Ik koos voor een warme tint van Karwei en schilderde hem boven de kast.

Ik vind dat mijn kamerplanten nu zoveel mooier uitkomen. Het roept meteen een warme tropische/mediteraanse sfeer op door het groen voor het rood. Lees hier hoe je zelf een cirkel op de muur schildert.

De kleur van de cirkel is IG PS-1064 van Karwei.

Speels en strak

Het tweede kleurvlak dat ik maakte in de woonkamer, schilderde ik boven de speelplek van de jongens. Dit is het kleurvlak waar ik het meest trots op ben. ik vond het namelijk best een uitdaging om alle vier de kleuren op een mooie manier te combineren en dit heeft ook nog eens goed uitgepakt!

Ik bedacht dit vlak door eerst op papier te schetsen. Het was trouwens nog wel even goed bedenken hoe je de vier verschillende kleuren strak naast en tegen elkaar op de muur krijgt, zonder dat de verf zou uitlopen. Benieuwd hoe je dit kleurvlak zelf kunt maken? Je leest het hier.

De kleuren die ik gebruikte voor dit kleurvlak zijn: Olive tree – Flexa, Celadon mint – Flexa, Verguld – Histor & de rode kleur is IG PS-1064 van Karwei.

Fris en modern

Het derde kleurvlak dat ik schilderde was een groot blauw vlak achter de eettafel. Onze eettafel staat aan een lange muur van 10 meter en door het kleurvlak wordt de muur mooi onderbroken.

Ik koos ervoor om het kleurvlak niet helemaal tot het plafon te schilderen, zodat je een moderne uitstraling krijgt. Ik koos hier voor de licht blauwe kleur Celadon mint. Wil je graag weten hoe je zelf een strakke lambrisering kunt schilderen in je huis? Hier laat ik je stap voor stap met foto’s en een duidelijke uitleg zien hoe je dit zelf kunt doen. En je ziet meteen een nieuw kleurvlak die ik in huis gemaakt hebt.

Hier gebruikte ik de kleur Celadon mint van Flexa. Een andere mooi blauwe kleur is de kleur Chinese Porcelain, Ilse van Interiortwin schreef daar een mooie blog over, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Twijfel je hoe jij het beste een kleur kunt kiezen voor op jouw muur? Ik gaf onze keuken onlangs een heuse kleur make-over en daar testte ik heel wat kleuren op de muur, zonder op mijn muur zelf te schilderen. Lees hier hoe je zelf het beste een muurkleur kunt kiezen. Ideaal als je nog twijfelt over wat jij mooi vindt.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van de kleurvlakken in de woonkamer! En gelukkig maar, want het was best een klusje om ze te schilderen 😉 Ik gebruikte deze vier kleuren ook voor een gave DIY van design wandhaken. Wil je ook graag meer kleur in huis gebruiken? Lees dan de tips hoe je dit kunt aanpakken.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment