Veilig traplopen Mippaa stair trainer
Leestijd: 5 minuten

Loopt jouw kind het liefst zelf de trap op en af? Maar is je kind daar eigenlijk nog een beetje te klein voor en wil je het graag zo veilig mogelijk doen? Van Mippaa kreeg ik de stair trainer toegestuurd om deze thuis uit te proberen en om een set weg te geven! Daar lees je straks meer over.

De cijfers

Jaarlijks zijn er ongeveer 4570 gevallen van kinderen die een ongeluk met de trap hebben onder de 4 jaar! Toen ik dit las schrok ik daar best wel van. Dat betekent namelijk dat er dagelijks gemiddeld 13 kinderen bij de spoedeisende hulp zitten door een ongeluk met de trap. Een goede reden dus om jonge kinderen veilig te laten traplopen.

Onze jongens zijn 3 en 1 jaar. De oudste loopt zelfstandig de trap op en af en de jongste die wil het ook zo graag, maar je begrijpt dat dit nog erg lastig is. Voordat de stair trainer binnen was, stond hij al met zijn armpjes hoog uitgestrekt zodat hij net bij de trapleuning kwam. De stair trainer was dus erg welkom!

Over Mippaa

Mippaa is een Nederlands bedrijf dat verschillende awards won met hun stair trainer om kinderen vanaf 1 jaar veilig te leren traplopen. De stair trainer past op iedere trap, is gemakkelijk te bevestigen en is wit. Maar genoeg over Mippaa, tijd voor onze test en ervaring!

Wat wij vonden van de Mippaa stair trainer

Wij ontvingen de basisset en de uitbreidingsset. Het zijn allemaal losse delen, die je redelijk gemakkelijk in elkaar zet. Neem er wel even de tijd voor, want het is wel even puzzelen. Maar wanneer je het eenmaal doorhebt zit de stair trainer zo aan je eigen trap vast. En het grootste voordeel: je hoeft niet te boren, maar je klemt hem gewoon aan je eigen trap vast.

Wat wij best spannend vonden, was of de stair trainer wel met de bocht van onze trap mee kon lopen naar boven. Onze trapleuning loopt namelijk niet recht, maar dit was geen probleem. Doordat het een set is, dat je in elkaar moet zetten én het materiaal daardoor een beetje mee kan buigen was dit geen probleem.

En hoe de jongens de stair trainer vonden? Ze vonden het prachtig! De jongste rende haast de trap af, natuurlijk nog wel met een extra hulp en de oudste was al helemaal snel beneden én weer boven 😉

Wat mij betreft is de stair trainer van Mippaa die je kinderen veilig leert traplopen een echte aanwinst in ieder huis!

Win! De Mippaa stair trainer

Wil je ook dat jouw kinderen op een veilige manier leren traplopen? En zou je graag kans maken op een stair trainer in huis? Doe dan mee met de winactie!

Wanneer je meedoet met de winactie maak je kans op een op een basisset A en de uitbreidingsset B twv €109,90.

Wat moet je doen om kans te maken:

 • Laat onder deze blogpost weten waarom jij graag de stair trainer zou willen winnen
 • En schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De winactie loopt tot zondagavond 18 augustus 2019. Op maandag 19 augustus 2019 maak ik de winnaar bekend via mijn nieuwsbrief, dus vergeet je niet in te schrijven.

Lees ook: babyboekjes met literaire inhoud.

Volg mij ook op Pinterest, Instagram en Facebook!

Bewaar voor later op Pinterest:

Veilig traplopen Mippaa stair trainer

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Gerda
  6 augustus 2019

  Ik ben net oma geworden en eind september komt ons tweede kleinkind
  Ik merk dat we het er benauwd van krijgen als er iets met de eerste al zou gebeuren
  Laat staan als er straks een tweede bij komt
  Dus als we dan veiligheid in kunnen bouwen, waarom zouden we dat dan niet doen
  En als we het kunnen winnen is het ook nog eens te betalen dus dan is het een kleine moeite om ergens op te reageren
  Ze hebben tegenwoordig toch allemaal al allerlei ideeën om het makkelijker en veiliger te maken
  Ik hoop dus ook dat wij straks voor een klein beetje rust mogen winnen 🙂
  We wachten hoopvol af

 • Marjolein
  6 augustus 2019

  Wij hebben een zoon van 1.5 jaar.
  Deze is zeer leergierig. Voor zijn 1ste jaar gaat hij al op zijn knieën naar boven kruipen.

  Hij wil nu het liefst aan een hand zelf naar boven op de grote mensen manier.

  Zelf ben ik daar aan de ene kant blij mee.
  Omdat ik sinds de bevalling eigenlijk deels gehandicapt ben geworden. Dat scheelde mij weer tillen.
  Aan de andere kant heb ik mijn twijfels imv de veiligheid. Dit zou super zijn.

  Dus ik duim extra hard👌😁

  • Wendy
   6 augustus 2019

   Oh, zou deze graag willen winnen! Lijkt mij super handig met een kindje van 2 die graag alles zelf wil kunnen en met een tweede op komst.

   • Wendy
    15 augustus 2019

    Ons dochtertje is nog geen 1, maar al wel reuze ondernemend! Ze is zo aan het ontdekken en aan het leren. Het gaat niet lang meer duren voordat ze haar eerste stapjes gaat zetten. Om uit voorzorg een veilige trap te hebben, kan zeker geen kwaad! 🙂

  • Gabriëlle
   7 augustus 2019

   Jaa deze zou zo welkom zijn met een open trap in de woonkamer en een baby van 10maanden die doodleuk gewoon de trap op klimt en gaat staan! Gauw leren traplopen zodra hij zelfstandig loopt en wat is dan veiliger als met deze handige trapleuning! Erg welkom!

 • Sandra
  6 augustus 2019

  Wij zouden dit heel goed kunnen gebruiken voor onze zoon van 2,5 jaar met achondroplasie. Het zou voor de veiligheid zijn maar ook als hulpmiddel. Zijn armen en benen zijn in verhouding korter als bij ieder ander kind, waardoor trap lopen erg lastig is om die grote stappen te moeten nemen.
  Met dit als extra ‘handvat’ zou dit een ideale oplossing zijn voor meer houvast en zodat hij net als zijn grote broer ook ‘normaal’ kan traplopen😊

  • Jeannette
   8 augustus 2019

   Met een jongenstweeling in huis is de kans op een ongelukje in huis dubbel zo groot. Ik kan niet overal tegelijk zijn maar moet ogen in mijn achterhoofd hebben 😉 De stairtrainer zou me een stuk geruster maken!

 • Nikki
  6 augustus 2019

  Ons eerste kindje kan ieder moment komen en ben er nu al als de “dood” bang voor dat hij ooit van de trap valt.. ik zie deze “extra” trapleuning al vaak voorbij komen en staat ook zeker op mijn verlanglijst. Om hem nu te winnen geeft me al een gerust gevoel en hoef ik er niet over na te denken wat als..

  • Karen de Jong
   6 augustus 2019

   Wat een geweldige actie!! Onze Lucas van ruim anderhalf kroop vorige week ineens zelf tot halverwege de trap! We letten altijd goed op het hekje maar dit keer was hij opengelaten! Wow wat is die kleine snel! Hij vind het sindsdien geweldig om zelf naar boven te gaan en we mogen niet eens meer zijn handje vasthouden!! De stair trainer zou dus geweldig zijn om hem te helpen oefenen veilig de trap op te lopen! En het stelt deze moeder een beetje gerust haha!

  • Charlotte Van Dreumel
   7 augustus 2019

   Wat een super leuke winactie.
   Wij denken er al een tijdje over om deze veilige trapleuning aan te schaffen. We hebben een eigenwijze peuter rondlopen die af en toe in zijn vluggigheid en enthousiasme een beetje onhandig is. Met deze trapleuning zullen we iets geruster zijn en kunnen we hem hierin een beetje “loslaten”. Nog een extra mooie reden om te winnen is omdat we in maart nog een kleintje verwachten en ik hem daardoor niet meer de trap hoef op te tillen. We gaan duimen!!

 • Jamey
  6 augustus 2019

  Wauwwww dit is toch fantastisch. Ons dochtertje is nu 1,5 en wilt dolgraag elke keer zelf de trap op lopen. Ze kan nog niet bij de balustrade dus kruipt er nu nog op. Niet heel handig. Daarnaast ben ik zelf nu zwanger van de tweede en kan ik haar niet elke keer meer tillen, dit is gewoon te zwaar aan het worden. De mippaa stair trainer zou dan ook echt fantastisch uitkomen!!!

  Duimen dus!!

 • Cindy Framke
  6 augustus 2019

  Lijkt me ideaal! We gaan bijna verhuizen dus zou zo fijn zijn in ons nieuwe huisje. We hebben 3 kinderen. Dus veiligheid gaat voor alles

 • Laura
  6 augustus 2019

  Waauwww dit zou echt geweldig zijn!! Noud is bijna 15 maanden en wil niets liever dan zelf de trap op! Kruipend is hij heel snel maar hij wil het liefst lopend natuurlijk! Bovendien wordt deze zomer onze traprenovatie geplaatst dus dit zou fantastisch uitkomen! Duimen maar!

 • Willeke linneman
  6 augustus 2019

  Dit lijkt me echt een uitkomst voor ons 1 jarig zoontje die net als zijn grote zus heel graag wil traplopen!

 • Romy van Dijk
  6 augustus 2019

  Wat super zeg ik wist niet dat zoiets bestond! 😍 Mijn zoontje is bijna 2 en begint aardig zwaar te worden. Nu de 2e uk op komst is kan ik hem bijna niet meer tillen. Het zou daarom erg fijn zijn als hij met de stair trainer kan oefenen en zelf trap kan lopen! Vooral als de nieuwe baby er is zal hij het hopelijk zelf kunnen.

 • Charlotte de Kreiger
  6 augustus 2019

  Wauw ik zie hier alleen maar voordelen aan😍 Mijn zoontje wil alles ‘selluf’ doen dus ook traplopen moet zonder hulp. Ik houd iedere keer mijn hart vast en loop dicht achter hem aan. Geweldig als hij met de stair trainer er zonder kleerscheuren vanaf komt! En hoe ideaal dat je niet hoeft te boren!! Ik doe mee!!

 • Marieke van Ginkel
  6 augustus 2019

  Wauw, dit ziet er echt ideaal uit. Ik ben nu 31 weken zwanger van de 2e en onze oudste is nu bijna 20 maanden. We willen hem graag leren om zelf de trap op en af te gaan voor de baby er is omdat het tillen me best zwaar wordt en ik er straks natuurlijk lastig twee kan dragen. De trap op gaat al heel goed maar af is nog een dingetje. Wij hebben ook zo’n trap met bocht en op dat draaipunt is het het lastigste. Dit zou echt top zijn want hij reikt soms wel naar de leuning maar die is nog te hoog voor hem. Dus ik duim hard en schrijf me in voor je nieuwsbrief

  • Patricia
   7 augustus 2019

   Jaaaaa, dit zou écht geweldig voor ons nieuwsgierige dochtertje zijn! Ook zou het een uitkomst voor oma zijn die elke week komt oppassen en onze trap niet op of af durft met de kleine. Door haar reuma heeft ze wat minder kracht en omdat ze onze trap eng vind. Wij hebben nu daardoor een extra bedje beneden. Dit zou echt een geweldige oplossing voor ons zijn♡ fingers crossed!

   • Katrien van den Heuvel
    17 augustus 2019

    Dolgraag maak ik kans! Mijn zoontje loopt al vanaf 10 maanden los. Je kunt je dan voorstellen hoe snel hij de trap had ontdekt! Inmiddels een jaar en echt op het punt dat hij dingen zelf wil proberen en hij boos wordt als ik probeer te helpen! Maarja.. die leuning hangt te hoog! Graag daarom deze prijs zodat Lucas veilig de trap op en af kan

 • Martha Dijkstra
  7 augustus 2019

  Jaa dit lijkt me echt super! Ons zoontje van 2,5 kruipt nog netjes omhoog & omlaag maar wil binnenkort ook graag vooruit de trap af gaan lopen!

 • Stephanie
  7 augustus 2019

  Ik heb een tweeling van bijna twee jaar en zij willen nu natuurlijk alles zelf doen. Twee kleine meisjes zelf veilig de trap op en af laten gaan is nu een hele uitdaging! Super leuke actie, ben benieuwd!

 • Eefje
  7 augustus 2019

  Wat een top uitvinding! Zou zo perfect zijn voor mijn 2 kindjes, 1,5 jaar en bijna 3 jaar, die alle twee de trap niet af durven te lopen. De jongste heeft ook nog moeite met naar boven te lopen, ze wil veel te graag maar het lukt haar nog niet zo goed. Daarom doe graag mee!

 • Laura
  7 augustus 2019

  Ohhh hoe fijn is dit systeem! Wij zijn recentelijk verhuisd en hebben een klein ondernemend mannetje (Cas) van net 2. En je begrijp we hebben altijd een paar ogen te weinig. Nu geldt dat ook voor de trap, deze is open en daarom blijf ik het een beetje eng vinden, vooral als er lekker om zich heen gekeken wordt.
  Daarom zou ik heel graag winnen, en ons mannetje een veilige trap bieden.

  • Roxanne Kraus
   13 augustus 2019

   ik zou de mippaa stairtrainer graag willen winnen voor mijn dochtertje van 21 maanden die alles zelluuuf wil doen, ook dus traplopen wat ik nog een beetje spannend vind. Met de stairtrainer zal dat een stuk makkelijker en veiliger gaan. Dochtertje blij, mama natuurlijk nog blijer! *fingers crossed*

 • Aide
  11 augustus 2019

  Lijkt mij zo een prettig idee dat ik onze dochter niet hoef te remmen in haar ontwikkeling met traplopen maar haar op een veilige manier kan stimuleren met de Mippaa stair trainer. Doe hier heel graag voor mee

 • Nathalie
  11 augustus 2019

  Hi Linda, wat tof om zoiets te mogen uitproberen. Ik zag het op insta voorbij komen en dacht meteen: dat zou ideaal zijn! Vooral ook omdat het jonge kindjes kan helpen leren traplopen. Finn is net anderhalf jaar en loopt, klautert en klimt het liefst de hele dag. De trap is dus ook echt favoriet bij hem, voor mama en papa iets minder 😉 Vooral naar beneden gaat nog niet goed dus alle hulp is welkom! Weet zeker dat Finn hem fantastisch zou vinden en wij een iets geruster hart zouden hebben. We duimen! Liefs, Nathalie en Finn

 • Ragna van Eldik
  12 augustus 2019

  Ik doe graag mee! Mijn dochtertje van 2 wilt alles zelluf doen en is eigenlijk net te klein om de trap goed vast te houden. Voor mij dus vaak lichte hartaanvallen als ze weer haar evenwicht verliest op de trap!

 • Kirsten van Heeren
  12 augustus 2019

  Wat een fijne oplossing deze stair trainer! Mijn zoontje vind het geweldig zelf de trap op en af te gaan. Naar boven is op handen en voeten en naar beneden glijdt hij via zijn billen. Hij probeerd bij de leuning te komen maar deze hangt te hoog! Het zou erg fijn zijn deze prijs te winnen om het voor hem stukken makkelijker te maken en vooral nu de tweede onderweg is kan ik hem niet blijven dragen en helpen!

 • Tamara
  12 augustus 2019

  Wat lijkt me dit een geweldige prijs voor onze kleine ‘stoute’ jongen. Met 8 maanden zat ie al halverwege de trap. Meteen een traphekje geïnstalleerd natuurlijk, maar die had ie vrij snel open… een nieuwe gekocht die hij niet open krijgt maar nu probeert ie er eroverheen te klimmen. Dus hoe fijn zou het zijn als hij veilig zelf trap zou kunnen leren lopen. Dan is dit moederhart iig iets geruster!

  • Fenneke
   17 augustus 2019

   Nou graag… met onze jongste klauter-kabouter en een weer een baby op komst zou het fijn zijn als dat rekken en strekken op de trap niet meer nodig zou zijn!

 • Marlies
  12 augustus 2019

  Wij gaan over een paar maandjes verhuizen, en voor onze kleine man die in sept 2 wordt, willen we graag alles zo veilig mogelijk inrichten! Daar mag deze trapleuning echt niet ontbreken! Ik zou hem heeeeeel graag winnen voor heel wat veilige traploopjes🤞🏻

 • Martine
  12 augustus 2019

  Dit zou geweldig zijn! De jongste van net 1 klimt zelf de trap al op, en wat zou het fijn zijn dat als hij straks gaat staan, zich ook goed vast zou kunnen houden. En als hij op zijn broers lijkt, wil hij het straks graag “zelluf doen” 😉

  • Mirjam
   17 augustus 2019

   Als oppas-oma van straks 3 jonge kleinkinderen kom ik ogen tekort. Het geeft me vast een veilig gevoel als het traplopen zo veilig mogelijk gebeurd, zeker voor de oudste die erg ondernemend is. Nu kan ik haar nog goed in de gaten houden, maar met twee baby’s erbij zal de aandacht verdeeld gaan worden. Haar voordien vertrouwd maken met de stair trainer zal een hele geruststelling zijn, als de aandacht meer gedeeld moet worden. De stair trainer mogen winnen lijkt me fantastisch.

 • Femke
  13 augustus 2019

  Hoi! Wat een onwijs leuk artikel over dit vet handige product! Het lijkt mij ook echt ideaal voor onze kleine durfal. Esmé kruipt al sinds ze een ukkie was zelf bij de trap op, en dat gaat meer steeds meer zelfvertrouwen. Maar dat zorgt ook voor hartverzakkingen bij haar ouders! Deze trapleuning lijkt me echt een uitkomst en hij staat ook nog eens hip in onze witte trapgat! Ik duim!

 • Mathilde
  17 augustus 2019

  Dank voor het goede idee. Zo’n traphulp lijkt me superhandig voor mijn kleinzoon. Hij woont met zijn ouders in een huis met trappen . Daar zou het prima van pas komen.

 • Gonny Boender
  18 augustus 2019

  Wat een goede uitvinding, ik zou het top vinden om deze traphulp te mogen winnen.
  Onze kleindochter Fien is lekker ondernemend en een extra hulp is dan superfijn.
  Mvg
  Gonny

 • Ayla
  18 augustus 2019

  Jaaah deze is zeer welkom! Wij hebben best een gevaarlijke open trap aan een kant. Dus zo’n extra houvast aan de andere kant is echt nodig. Al doet ze het nu al heel nauwkeurig. Ze is 1,5 en moet nog een hoop leren haha.

Post a Comment