We wonen alweer 5 maanden in Nederland, tijd voor een persoonlijke update!
Leestijd: 5 minuten

We wonen alweer 5 maanden in Nederland! Tijd voor een persoonlijke update, want eerlijk is eerlijk, ik kan bijna niet geloven dat we alweer vijf maanden in Nederland wonen. Het blijft toch bijzonder hoe snel een nieuw land kan wennen ook al woonden we 4,5 jaar in het buitenland. Hieronder beantwoord ik een aantal vragen vragen. Heb je na onderstaande vragen en antwoorden nog meer vragen voor mij? Stel ze dan gerust in de comments!

Hoe vind je het om weer in Nederland te wonen?

In het begin moest ik best wel wennen. Alles was zo nieuw en ook veranderd in 4,5 jaar tijd. Natuurlijk waren we tussendoor wel in Nederland geweest, maar ergens wonen of even logeren is toch een andere ervaring. Kleine dingen als even een softijsje met gekleurde spikkeltjes halen of een warme rookworst bij de Hema, kun je nu opeens extra waarderen. Ook is alles veel dichterbij dan voorheen. Tijdens het klussen sta je in vijf minuten bij de Winkel in plaats van veertig minuten onder weg zijn dat zijn dan toch wel fijne bijkomstigheden 😉

Ik vind het erg fijn om met de jongens, die ik vijf dagen per week nu nog thuis heb, gewoon wat te kunnen doen. Naar de speeltuin, kinderboerderij, een rondje Action en dat gewoon op de fiets of lopend. Heerlijk vind ik dat.

Ben je blij met je nieuwe huis?

Ja! Hahah. Ik wist niet dat een huis zo fijn kon zijn! In februari zijn we zeven jaar getrouwd en inmiddels is dit ons derde huurhuis. De eerste twee huizen waren huizen die, zeker de laatste, bijna volledig ingericht waren. Niet met meubels, maar wel met gordijnen, lampen, vloeren, inbouw kasten etc. Hierdoor deed je het gewoon met wat je aantrof. Want o wee als je de gordijnen niet meer had. (En helaas true story want er had een muis gaten in gegeten…) Dus… Toen we in dit huurhuis kwamen, was het aan de ene kant wennen dat we alles zelf mochten inrichten, want waar begin je dan mee? Maar wat was het leuk om de vloer van mijn dromen te leggen en alles in te kunnen richten naar je eigen smaak.

Een verrassing was het dan ook dat we qua meubels eigenlijk niets nieuws hoefden te kopen. Alles komt hier zoveel beter tot zijn recht dan in ons vorige huis, waardoor de meubels gewoon nieuw lijken!

Zijn er dingen veranderd sinds je weer in Nederland woont?

Er is heel wat veranderd de afgelopen maanden. Manlief is begonnen met zijn nieuwe baan, onze oudste zoon gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal en heeft eind november zijn eerste oefendagen op de basisschool. En ik schreef, illustreerde en deed de volledige vormgeving van mijn Bijbels dagboek: Bedacht, geliefd, gewild dat over een paar weken in winkel ligt. Ook hebben we een fijne kerk gevonden, dichtbij huis.

We wonen alweer 5 maanden in Nederland, tijd voor een persoonlijke update!

Hoe kijk je terug op de verhuizing?

Verhuizen zou ik nog wel een keer willen doen, maar verhuizen vanuit een ander land naar Nederland, waarbij manlief ook nog werkte in weer een ander land dan waar we woonden vond ik wel wat gedoe. In de eerste weken en maanden na de verhuizing kregen we nog bericht uit Luxemburg, waar manlief werkte, en ui Wallonië voor dingen die we nog moesten regelen. In het Frans, Engels en het Nederlands door elkaar. Dit zorgde wel voor wat geregel, niet echt het leukste van verhuizen.

Ook viel het ons tegen dat het inschrijven in Nederland nog best wat papier werk was, terwijl we maar 4,5 jaar ergens anders gewoond hebben. Daarbij natuurlijk wel dat onze oudste in Luxemburg is geboren en de jongste in België. Wat ervoor zorgde dat sommige dingen meer tijd kostte om te controleren.

We moesten alles weer opnieuw uitzoeken, voor mijn eigen bedrijf, maar ook voor zorgverzekering, autoverzekering etc. Je moet alles weer opnieuw ontdekken in een ‘nieuw’ land, maar gelukkig is dat allemaal weer achter de rug.

Mis je nu iets van Wallonië?

Ja, ik mis zeker wel iets uit onze 4,5 jaar in het buitenland. Ik vond het echt heerlijk om naar het bos te kijken en de mooie natuur om ons heen en de stilte. Maar soms was het ook wel weer erg stil en is het zeker nu met de jongens fijn om overdag gewoon met andere kinderen te kunnen spelen bij de speeltuin.

Heerlijk vind ik het dat ik nu in vijf minuten bij de kerk ben of straks bij de basisschool sta. En gelukkig zijn er genoeg bossen in de buurt om in de herfst mooie paddenstoelen te fotograferen. We wonen fijn in ons huis en voorlopig zitten we hier prima. Vind je het leuk om een kijkje in ons huis te nemen? Kom me dan volgen op Instagram!

Paddenstoelen fotograferen in het bos

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment