Tuinhuis met overkapping plaatsen
Leestijd: 4 minuten

Als het gaat om terras- en tuinoverkappingen en zonwering, is er een hele reeks spannende opties waaruit je kunt kiezen. Paraplu’s en luifels zijn natuurlijk uitstekende oplossingen, die direct beelden oproepen van picknickbanken en koele tuinen. Er is echter één optie die, ondanks dat het een van onze meest populaire producten is, in eerste instantie vaak wordt afgewezen: het prachtige tuinhuis met overkapping!

Verschil tussen moderne en traditionele pergola

Hoe verschilt een moderne pergola van een traditionele? De tuinhuizen met overkapping van vandaag zijn heel anders dan de originele oosters ogende houten pergola’s met een roosterdak van vroeger. Het woord wordt nu gebruikt om een ​​verscheidenheid aan buiten- en tuinconstructies aan te duiden, sommige vrijstaand, sommige als vaste luifels voor een terras of patio.

En niet alleen hebben ze een dakbedekking, moderne pergola daken kunnen lamellen of intrekbaar zijn. Ze kunnen schuifwanden hebben voor comfort het hele jaar door, en het grootste verschil zit in waar ze tegenwoordig van gemaakt zijn: aluminium, staal, glas-PVC en natuurlijk, als je dat nog wilt, hout.

Waar wordt een tuinhuis met overkapping voor gebruikt?

Simpel gezegd is een pergola een tuinstructuur zoals een tuinprieel die schaduw geeft aan een looppad of zithoek en bestaat uit kolommen die een dak van balken of spanten dragen.

Moderne pergola’s zijn zoveel meer dan een bescheiden terrasoverkapping. Het zijn eenvoudige permanente constructies die een zekere elegantie en stijl aan je tuin toevoegen en die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kleuren en ontwerpen die perfect kunnen worden aangepast aan je smaak. In tegenstelling tot andere terrasoverkappingen die aan een muur moeten worden bevestigd, zijn pergola’s er in twee-, vierpotige, aanbouw- en vrijstaande varianten en kunnen ze overal in de tuin worden geplaatst.

Waarom een tuinhuis met overkapping overwegen?

Breid je leefruimte uit

Als je al een terras of patio hebt geïnstalleerd, heb je deze waarschijnlijk toegevoegd om je leefruimte buiten de muren van je huis uit te breiden. Als je merkt dat je van je buitenruimte houdt, maar dat het niet zo handig is op een zomermiddag als de zon schijnt of als je bescherming wilt tegen slecht weer, dan is een pergola misschien iets voor jou. Een tuinhuis met overkapping vergroot je leefruimte en vergroot de tijd die je buiten kunt doorbrengen. Een tuinhuis met overkapping is correct ontworpen en georiënteerd op je perceel en kan voldoende lichte schaduw werpen om zelfs een warme middag aangenaam te maken.

Pergola’s zijn de droom voor iedere tuinliefhebber

De echte magie gebeurt op veel terrasoverkappingen zodra het gereedschap is ingepakt en het zowel vorm als functie begint te geven aan je buitenruimte. Een tuinhuis met overkapping biedt ondersteuning voor alles, van kroonluchters en plafondventilatoren tot kleine luidsprekers, lichtsnoeren en zelfs stof. Je wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht.

Terrasoverkappingen vergroten je buitenruimte, bieden een verscheidenheid aan ontwerpopties en kunnen worden aangepast aan zelfs een bescheiden budget. Als je op zoek bent naar een manier om een ​​buitenoase te creëren, een oase die energie of rust (of beide) biedt, dan is een pergola wellicht de perfecte aanvulling op je terras.

Header afbeelding door Zac Gudakov via Unsplash.

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment