Leestijd: 2 minuten

Nu de dagen steeds korter worden en het ‘s avonds sneller donker wordt, leek het mij leuk om met jou mijn top vijf van accessoires voor de woonkamer te delen. Want met deze kleurrijke accessoires voeg je vanzelf wat warmte toe aan jouw interieur.

Onze haard staat steeds vaker aan en het liefst kruip ik dan onder een heerlijk plaid op de bank. Wat is er dan leuker om dit meteen in stijl te doen? Kies voor een plaid met vrolijke opvallende kleuren. Kleur die warmte toevoegt aan jou en je interieur.

Kussens kunnen veel doen voor de sfeer van een ruimte. Zeker in de woonkamer kunnen ze niet ontbreken. Heb je bijvoorbeeld een donkere bank (zwart, grijs of bijvoorbeeld donkerblauw) kies dan kussens waarin je verschillende contrasterende kleuren ziet: roze, geel, wit, blauw & rood.

Daarnaast kun je ook kiezen voor kussens die net een andere vorm hebben, zodat ze mooi opvallen.

Nu we hier een peuter hebben rondlopen lijkt er wel overal en nergens speelgoed verspreid te liggen in de woonkamer. Om het speelgoed op te ruimen zou ik kiezen voor een dichte opberger, maar met onze haard zou een open stevige mand ook niet misstaan voor het hout.

Een vloerkleed is ook een accessoire die je eigenlijk niet kunt missen. Van hoogpolig tot laagpolig en met allerlei kleuren en patronen. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren van je kussens of bijvoorbeeld je opbergers terug te laten komen in het vloerkleed, zo kun je een mooi geheel krijgen. Of hang een vloerkleed op aan de muur zodat je meteen een gave en originele wanddecoratie hebt.

Als laatste accessoires voor de woonkamer, zou ik een bijzettafel niet kunnen missen. Zelf vind ik een ronde bijzettafel in het wit of met witte elementen erg mooi. Zo vormt het een rustig punt tussen alle kleurige woonaccessoires en kun je er mooi nog wat spulletjes op kwijt.

Wat is jouw top 5 aan woonaccessoires? Benieuwd welke kleuren er in mijn interieur steeds meer terug komen? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account.

Dit artikel is bedoeld ter inspiratie & is in samenwerking met Flinders tot stand gekomen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment