Moederdag cadeau tips
Leestijd: 4 minuten

Voor Moederdag een origineel cadeau zoeken en vinden kan soms best een uitdaging zijn. Zorg ervoor dat je op tijd begint met zoeken en iets bestellen want het is wel zo leuk om het cadeau ook daadwerkelijk op Moederdag te kunnen geven. In dit artikel deel ik graag leuke cadeaus voor je eigen moeder, vrouw of mama.

Gepersonaliseerd sieraad voor

Met de geboorte van ons derde kindje kreeg ik een gepersonaliseerd sieraad. Aan dit armbandje zitten rondjes met daarop de initialen van onze drie kinderen. Ik vind het erg mooi om deze elke dag met me mee te dragen. Je kunt ook kiezen voor een ring met de namen van de kinderen, losse ringetjes of een ketting bijvoorbeeld! Voor mijn man bestelde ik al eerder een armband. Een mooi cadeau om met Moederdag te krijgen.

Invulboek voor elke dag

Als mama kan de tijd voorbij vliegen. Je kinderen naar school brengen en weer ophalen, je werk, het huishouden, afspraken en hobby’s. Met het fijne invulboek: geluksmomenten van elke dag, geef jij een origineel cadeau. In dit invulboek kunnen er namelijk elke dag een paar zinnen worden opgeschreven. Zo heb je na een jaar een mooi overzicht van alle herinneringen en belevenissen. Een origineel en leuk cadeau om te krijgen of weg te geven!

Een luxe badjas

Voor een mama valt het soms niet mee om tijd voor jezelf te nemen. En als je dan eenmaal de tijd hebt genomen, staat er weer een kind voor de deur. Dus wat is er dan handiger dan een bon waarmee jij je vrouw of mama beloofd om even wat me-time voor zichzelf in de badkamer te hebben? Dit maak je helemaal compleet door een fijne luxe badjas aan te schaffen of een fijn geschenkset voor in bad! Een badrekje kan dan ook ideaal zijn, zodat er een boek kan worden gelezen, een serie gekeken kan worden met een glas wijn ernaast.

Comics over het moederschap

Een tijdje terug kwam ik het Instagram account tegen Jude Devir. Dit stel maakt comics over hun getrouwde leven en over het leven tijdens de zwangerschap en erna. Dit stel verwerkt de meest herkenbare en hilarische gebeurtenissen uit het leven in comics. Super leuk en heel herkenbaar voor mama’s. Je kunt de comics als mooi hardcover boek bestellen. Veel lach plezier gegarandeerd!

Geboorteposter van je kind

Op je kind(eren) zijn alle mama’s helemaal verliefd. Zeker als kersverse mama kan je eerste Moederdag natuurlijk niet stuk! Een mooi cadeau is dan zeker de geboorteposter van FSHappiness. De geboorteposter wordt op de ware grootte van je kindje bij geboorte gemaakt. Een super origineel cadeau. Ook erg leuk wanneer je meerdere kinderen hebt, zodat je de posters bij elkaar kunt hangen!

Maak een bonnenboekje vol lieve dingen

Maak samen met je kinderen een bonnen boekje met lieve dingen of taken die je moeder mag uitzoeken en op willekeurige momenten kan inzetten. Denk aan: vaatwasser uitruimen, stofzuigen, een knuffel, samen een spelletje doen, het ontbijt maken etc. Zo kun je iets liefs voor je vrouw of mama doen. Dit zal ze zeker waarderen!

Stuur een kaartje

Ben je zelf druk met je eigen gezin en lukt het niet om op Moederdag bij je eigen moeder langs te gaan? Stuur dan een zelfgemaakt kaartje, of kies een kleurrijk kaartje uit mijn eigen ontworpen collectie! Het kaartje bovenaan dit artikel heb ik bijvoorbeeld zelf ontworpen en kun je terug vinden in de collectie. Je kunt met het kaartje natuurlijk meteen een fijn boek meesturen, een bosje bloemen, chocolade of een fles wijn.

Zelfgemaakte knutsels voor Moederdag

En vergeet niet: zelfgemaakte knutsels van de kinderen worden altijd erg gewaardeerd op Moederdag. Meestal wordt er op school, de peuterspeelzaal en de opvang veel aandacht aan besteed. Maar mocht je kind je daar nog te jong voor zijn of thuis blijven dan heb ik hieronder een aantal ideeën die je kunt maken met je kind:

  • laat je kind dan een schilderij maken of een mooie tekening;
  • ga sieraden rijgen van macaroni of penne;
  • maak een schilderij met alle handen van klein naar groot in het gezin op elkaar met verf;
  • maak een bos bloemen van papier;
  • maak een hartjes boekenlegger als mama van lezen houdt en schrijf er een lief berichtje op;
  • maak een kamerplant van papier.

Sowieso zal een zelfgemaakt cadeau altijd in de smaak vallen! Weet je al welk cadeau jij gaat geven voor Moederdag?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment