Thuiskantoor inrichten
Leestijd: 5 minuten

Sinds een aantal jaar heeft bijna iedereen een werkplek in huis, want het is eigenlijk wel fijn om niet elke dag naar kantoor te moeten, en uit onderzoek blijkt dat we thuis met veel meer aandacht kunnen werken. Wil jij je werkkamer een make-over geven of zoek je inspiratie om voor het inrichten van je thuiskantoor? Dan heb jíj wat aan dit artikel. Ik geef je graag ideeën en voorbeelden om je ideale ruimte te maken. Lees je mee?

Het item dat niet mag ontbreken

Voordat ik je de vijf ideeën wil laten zien, hoe jij je werkplek kunt inrichten zijn er een paar dingen die telkens van belang zijn. Denk aan een bureau, laptop of computer, maar het belangrijkste is nog wel een bureaustoel. Want als je niet lekker zit, dan kun je gewoon niet fijn werken.

Denk hierbij aan stoelen die je in hoogte kunt verstellen, goede ondersteuning bieden, met wieltjes of die je kunt draaien. Allemaal dingen die van belang zijn om de ideale bureaustoel te kiezen. Bij bureaustoelen Bureaustoelpro, vind je een ruim assortiment aan stoelen om te vergaderen, te gamen of gewoon prettige leren stoelen. Ideaal als jij straks voor jouw ruimte iets zoekt.

1. Brainstorm ruimte

Werk je graag je ideeën uit op papier of heb je het nodig dat je af en toe kan brainstormen? Maak van je thuiskantoor dan een brainstorm ruimte. Zorg dat je altijd voldoende post-its in huis hebt, maak een prikbord wand, hang een whiteboard op en ga los met al je inspiratie. Door gebruikt te maken van een prikboord wand of een bord waarop je kan schrijven, heb je in een oogopslag alle gedachtes bij elkaar. Wist je dat je eenvoudig dingen aan de muur kunt hangen zonder boren? Ideaal als je graag wilt wisselen.

2. Minimalistische werkplek

Liever weinig prikkels en afleiding om je heen? Dat kan natuurlijk ook. Zorg dan voor een ruimte met rustige kleuren of helemaal geen kleur en kies voor basic. Denk aan witte muren, een licht bureau en rustige vloer. Houd de muren leeg en berg je ideeën juist op in digitale mappen. Zorg ervoor dat de (boeken) kasten gesloten zijn door deuren en houd het clean. Je zult merken dat je gefocust aan het werk kunt gaan en je thuiswerkplek altijd netjes is.

Thuiskantoor inrichten brainstormen

Bron

3. Omring je met groene vrienden

Planten, ik ben er dol op. Ze zijn niet alleen de ideale decoratie, maar je hebt ook nog eens heel wat luchtzuiverende kamerplanten die ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Win, win dus. Hangplanten zijn ideale planten om op te hangen aan het plafond, waardoor je genoeg ruimte hebt voor boekenkasten en een bureau. En het leuke is, deze groene vrienden vind je in alle soorten en maten, waardoor je er ook prima een paar kwijt kan op je tafel of in de vensterbank.

4. Hoe kleurrijker, hoe beter

Wil jij een gezellige werkplek die warmte uitstraalt? Ga dan voor tinten als terra, okergeel en jungle groen. Kies een stoel en bureau in een vrolijke kleur en leg een vloerkleed neer. Kies voor kleurrijke gordijnen en zet de boeken in de kast op de kleuren van de regenboog. Hier zie je bijvoorbeeld de kleuren in onze woonkamer en ik weet nu al dat als ik ooit een eigen ruimte in huis heb, ik het net zo vrolijk zou aankleden. Je kunt ook eenvoudig alle accessoires op je bureau aanpassen. Zet gekleurde pennen, markers of potloden neer en klaar is kleurrijke ruimte.

5. Werken en loungen

Hoewel het misschien niet zo ergonomisch is om vanaf de bank te werken, slaat dit idee wel heel erg aan bij wat ik hierboven schreef. Hoe vaak werk je niet nog even je mail bij vanaf de bank? Waarom niet het aangename met het werkethos verbinden? Zet een dagbed neer, waarop je stukken kan lezen en als je vervolgens weer druk moet typen, kan je gemakkelijk weer aan je bureau schuiven. Zorg voor relaxte muziek op de achtergrond en maak van je werkplek een ruimte waar je ook even kunt bijkomen.

Hoe zou jij je thuiskantoor inrichten?

Linspiration DIY & Lifestyle blog

De header afbeelding is van Slava Keyzman via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment