kinderkamer thema
Leestijd: 3 minuten

Hoe leuk is het om de kamer van je kind een make-over te geven. Ik vind het in ieder geval genieten, vooral omdat je helemaal los kunt gaan met het thema van de kamer. Maar hoe kies je nu een nieuw thema en wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Hieronder lees je de tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een nieuw kinderbed

Toen onze oudste zoon van zijn peuterbed naar een heus volwassen matras moest, kwam daar natuurlijk ook een nieuw bed bij kijken. Uiteindelijk kozen we voor een stapelbed waar hij samen met zijn broedje in kon slapen. Bij de kinderbedden van Emob heb je naast stapelbedden ook enorm veel keuze. Wat dacht je van slapen in een Tipi, een prinsessenbed, een auto, bedhuis of zelfs een boomhutbed? Dat klinkt toch helemaal leuk? 

Het fijne is dat deze webshop ook de mooiste wiegjes en ledikantjes heeft voor de allerkleinste. Ideaal wanneer je dus begint met de inrichting van de babykamer of peuterkamer. Houd altijd wel in je achterhoofd dat je een thema kiest waar het bed ook goed bij past.

Thema kiezen voor de kinderkamer

Nu je een bed in gedachten hebt, kun je je verder buigen over het thema van de kinderkamer. Het is ontzettend leuk om daarover na te denken en gelukkig kun je op Pinterest heel wat inspiratie op doen. Maak een bord aan waar je alles kunt pinnen wat je mooi vindt. Waarschijnlijk komt er dan al snel een thema naar voren die jouw voorkeur heeft. Zelf vind ik het regenboogthema erg leuk, lekker vrolijk en je kan er qua aankleding alle kanten mee op.

Zodra er een duidelijke voorkeur zichtbaar wordt, ga je een bord maken met dat thema. Het handige aan Pinterest is dat hij je vanzelf allemaal pins gaat aanraden die op jouw eerdere plaatjes lijken. Zo kun je gemakkelijk je nieuwe bord aanvullen met deze ideeën. 

Accessoires uitzoeken

Nu je een thema hebt gevonden kun je los gaan met aankleding. Denk aan kussens, beddengoed, vloerkleden, gordijnen, knuffels, posters etc. Het leuke aan dit onderdeel is dat er ontzettend veel beschikbaar is. 

Zo maakte ik zelf voor het regenboogthema bijvoorbeeld deze regenbooghanger. Eenvoudig en leuk om samen met je kind te maken. Maar heb je bijvoorbeeld een jungle thema? Dan is het erg leuk om een beddengoed uit te zoeken met leeuwen, zebra’s, palmbomen of iets in die trant. Hier kun je hele leuke prints vinden.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en ben heel benieuwd wat de nieuwe stijl wordt voor de kinderkamer bij jou thuis!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment