The Queen's Gambit schaakserie netflix
Leestijd: 3 minuten

Of schaken saai is? Met de miniserie The Queen’s Gambit denk je daar wel anders over. Een boeiende en meeslepende serie over een jonge vrouw die een meester in het schaken blijkt te zijn. Lees je mee?

Waar gaat The Queen’s Gambit over

In de serie volg je Beth, Beth, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Die op jonge leeftijd in een weeshuis komt. Daar blijkt al snel dat ze slim is, maar verveelt ze zich erg. Wanneer ze ontdekt dat de conciërge schaakt wanneer hij niet hoeft te werken, besluit ze hem te vragen om het haar te leren. Al snel blijkt dat ze het schaken snel oppikt. Ze begint boeken over schaken te lezen. In het weeshuis krijgen de kinderen pillen om ‘rustig’ te blijven. Eigenlijk een soort drug. Door deze drug merk Beth dat de beter kan schaken en nog sneller de stappen van de tegenstander kan uitdenken. ‘S avonds in haar bed neemt ze de pilletjes zodat ze op het plafon het schaakbord kan spelen.

Op een dag wordt ze door een echtpaar uit het weeshuis gehaald. Dit echtpaar is al lange tijd ongelukkig en wanneer de man weer eens lang weg is voor zijn werk wil hij scheiden van zijn vrouw. De vrouw blijft achter met Beth. Wanneer ze ontdekt dat er serieus veel geld te verdienen valt wanneer je een schaakwedstrijd wint, gaat ze samen met haar geadopteerde dochter wedstrijden af om geld te verdienen. Op deze manier reizen ze het hele land af om deel te nemen aan schaakwedstrijd die Beth het grootste gedeelte van de tijd ook wint. Ze verblijven in de mooiste hotels.

Ondertussen wordt ze verschillende keren verliefd, maar houd ze ook haar einddoel in zicht. Namelijk dat ze wil winnen van de hoofdschaker van Rusland. Ook laat de serie de struggle zien van het op jezelf vertrouwen en geloven als het om haar schaaktalent gaat of toch weer teruggrijpen op de pillen die haar altijd leken te helpen.

Conclusie

Het decor is mooi uitgewerkt en de makers van de serie hebben ervoor gezorgd dat schaken niet meer saai is. Het is zelfs zo dat wanneer je deze serie kijkt je spontaan zin krijgt om te gaan leren schaken! De personages zijn geloofwaardig en er zit een zekere spanning in de miniserie die ervoor zorgt dat je wilt blijven kijken. Het is wel zo dat de zeven afleveringen best wel met cliffhangers eindigen, waardoor het haast onmogelijk is om te stoppen met kijken. Je kunt de miniserie hier bekijken op Netflix. De miniserie op Netflix is trouwens gebaseerd op het boek The Queen’s Gambit van Walter Tevis uit 1983.

Meer series en films vind je hier.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog! Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Culemborg. Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, fotograferen en schilderen. In de shop vind je de leukste invulboeken!

Post a Comment

Wegens omstandigheden worden bestellingen uit de webshop vanaf 22 augustus weer verzonden.
This is default text for notification bar