tafelversiering
Leestijd: 4 minuten

Samen eten tijdens een gezellig diner is ontzettend leuk met familie en vrienden. Nog leuker is het misschien nog wel als de tafel daarbij mooi is aangekleed. Dat maakt het samen eten nog fijner. Denk aan een kleurstijl, bepaalde tafel accessoires of een passend servies set. In dit artikel geef ik je tien verschillende ideeën om jouw eettafel mooi aan te kleden.

A touch of gold

Oeh, ik ben dol op goud. Laatst scoorde ik zelfs een setjes vorkjes om het gebak te kunnen eten tijdens een verjaardag. Goud geeft letterlijk een bepaalde glas aan de tafeluitstraling. Daarom is het zeker het overwegen waard om eens een set gouden servies aan te schaffen. Het zorgt meteen voor een chique uitstraling. Het voordeel van goud is dat het zich gemakkelijk laat matchen. Denk aan een randje om je bord, een gouden eierdopje of kaarsenhouder bijvoorbeeld.

Ouderwets de pannen op tafel

Ga je voor gezelligheid aan tafel? Dan moet ik altijd denken aan de pannen en schalen warm eten bij mijn oma thuis. De warme geuren die ervoor zorgen dat het water spontaan in je mond loopt en je niet kunt wachten om aan tafel te gaan. Ga jij voor de pannen op tafel of toch liever op het vuur? En als er vrienden of familie komen eten met jonge kinderen, dan is het wel zo fijn om alvast wat eten achter de hand te hebben. Maak dan bijvoorbeeld bladerdeeg hapjes. Grote kans dat bijna alle kinderen dit lekker vinden en het is ook nog eens zo gemaakt.

kersttafel versieren

Servies dat bij elkaar past

Ik ben dol op mooi servies, van drukke patronen tot egale kleuren. Daarom werd ik ook zo enthousiast van het HEMA servies. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en hoe leuk is het dan om meteen een complete set te maken? Kies voor een ontbijt, diner, een dessert kom en desnoods zelfs voor eierdopjes en mokken. Zo is alles mooi bij elkaar afgestemd en vormt het echt een geheel op je eettafel.

Decoratie op tafel

Waarschijnlijk heb je in huis heel wat decoratie. Denk aan: kaarsenhouders, dinerkaarsen, servetten, leuke kommetjes en schaaltjes, of wat dacht je van een mooie takjes of droogbloemen. Wist je dat je dit eenvoudig kunt gebruiken om de eettafel aan te kleden? Zet je droogbloemen in een klein vaasje, of pluk wat bloemen langs de kant van de weg. Zet wat vrolijke kommetjes of schaaltjes op tafel voor de stukjes stokbrood en versier je tafel met nog meer groen.

En heb je nog ergens servetten liggen? Vouw ze dan in een vorm en steek het servies erin. Dit zorgt gegarandeerd voor een restaurant ervaring!

Beken kleur

Ook de kleur heeft een grote invloed op de sfeer die je wilt uitstralen. Ga je voor een witte basis met een rood of groen kleuraccent? Of gebruik je liever een gekleurd tafelkleed en pak je uit met een bont scala aan kleuren? Alles kan en alles mag, daarom hieronder drie verschillende sfeerbeelden om je een idee te geven. Wat heeft jouw voorkeur?

Ik hoop dat je met dit artikel weer inspiratie hebt opgedaan om jouw tafel voor een gezellig etentje aan te kleden! Heb jij nog tips? Laat ze dan vooral in de comments achter.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment