Must visits stedentrip Barcelona
Leestijd: 5 minuten

Afgelopen juni bezochten we Barcelona, tijd om onze must visits top 3 te noemen van deze stedentrip! We kampeerden samen met onze twee zoontjes in Frankrijk en reden met zo’n twee uur naar de stad toe. Bij een moeder van een collega van manlief, konden wij overnachten, zo leuk om bij een echte local te logeren! Hierdoor sliepen we namelijk aan de Av. de Gaudí, de straat die rechtstreeks naar de Sagrada Família gaat. Hoe tof is dat!

1. Bezoek de Sagrada Família stedentrip

Deze kathedraal is trouwens echt de moeite waard. Ik had er al veel over gehoord, maar nog nooit bezocht. Wel is het aan te raden om van te voren tickets te boeken, anders kom je er niet in. Doordat er al zoveel jaar aan de kerk gebouwd wordt, zie je mooi het contrast tussen de nieuwe en oude delen.

Ook de binnenkant van de kerk is erg indrukwekkend. Hier zie je de organische vormen en het lichtspel wat echt prachtig is. Felix vermaakte zich ook prima in de kerk en kon er heerlijk rondlopen. Rowas sliep ondertussen in de draagdoek.

2. Park Güell

In totaal waren we precies 24 uur in Barcelona inclusief het slapen, dus moesten we een goede afweging maken van wat we wilden zien. Een van de andere must visits voor een stedentrip aan Barcelona vond ik Park Güell. 

Om het park te bezoeken namen we de bus, omdat het ruim 20min verderop lag. Prima te doen, de kinderwagen konden we vastzetten met een riem, terwijl Rowas vrolijk doorspeelde. Vergeet van te voren niet een ticket te kopen, want wegens het toerisme is het anders vrij lastig om het park binnen te gaan. Felix vond het hier erg leuk, de ruimte, geen verkeer en even op en neer kunnen rennen. Het is dan ook even een fijne afwisseling met de drukte van de stad. Het park bood een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk moest ik even plaats nemen op dé beroemde bank.

3. Gebouwen van Gaudí

Een van de laatste dingen die ik je zou aanraden en zeker een van de Must visits is als je voor een stedentrip naar Barcelona gaat, zijn het de gebouwen van Gaudí. De gebouwen liggen redelijk op loopafstand van elkaar, dus konden we ondertussen Barcelona ervaren en de architectuur bekijken. Felix en Rowas vermaakte zich prima en keken hun ogen uit naar de drukte van de stad. Casa Batlló vond ik toch echt het mooiste gebouw.

Nog meer tips

In Barcelona kun je ook terecht om te shoppen, want wat zijn er veel winkels. Hiervoor kun je het beste naar de Ramblas. Een groot shop gebied waar zelfs de Hema zit, hier kochten wij Nederlands snoepgoed voor onze gastvrouw. Aan het water heb je ook nog een groot aquarium zitten, waar we zeker naartoe zouden gaan als we meer tijd hadden gehad. Maar ons verblijf op de camping liep af en het was weer tijd om naar huis te gaan. Het was in ieder geval een super geslaagde stedentrip!

Volg Linspiration op Instagram & Facebook.

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment