Sprookjes puzzels voor peuters en kleuters | Linspriation.nl
Leestijd: 3 minuten

Een van de cadeaus die Felix kreeg van Sinterklaas was een mooie sprookjes puzzel. De puzzels zijn perfect voor peuters en kleuters. Toen ik, ahum Sinterklaas, een aantal maanden geleden de eerste sprookjes puzzels tegen kwam in het Franse speelgoedwinkeltje hier in het dorp was ik meteen verliefd.

Het merk van de sprookjes puzzels

Het speelgoed winkeltje was tot de nok toe gevuld met prachtig speelgoed van mooie merken, met rijke illustraties en veel hout. Daar vond ik de eerste puzzel van pinocchio, die ik kocht voor een tientje. De sprookjes puzzels zijn van het merk Djeco. Echt een ontzettend mooi merk. Als kunstenares en mama hecht ik nogal veel waarde aan mooie illustraties en tekeningen. En bij dit merk vind je dat zeker terug en dat de puzzelstukjes van stevig karton zijn is natuurlijk extra fijn.

Puzzel peuters stevig

Wat maakt de sprookjes puzzels bijzonder

De reden dat ik destijds meteen de mooie pinocchio puzzel kocht, is mede dankzij de mooie vormgeving. De doos is prachtig en ook mooi om neer te zetten, zo heb je meteen een mooi kunstwerk voor in de kinderkamer en het is nog functioneel ook. Zoals je hierboven op de foto kunt zien, is de puzzel haast een klein schilderij.

Lees ook: 5 mooie prentenboeken voor peuters

Meerdere puzzels in 1, leuk voor peuters

Daarnaast koos ik voor drie in een puzzels. Beide puzzels vormen een drieluik, daardoor kun je de puzzel in drieën opdelen. Zo kan dan eerst het begin worden gemaakt, dan het midden stuk en dan het laatste gedeelte. Ideaal als de puzzel in zijn geheel nog een beetje te moeilijk is. Ook vind ik het erg leuk dat je door de drieluik het verhaal kunt vertellen aan je kind.

Vertel ook het sprookje bij de puzzel

De eerste vraag die Felix meteen stelde was waar de puzzel over ging. Dus kocht ik het prentenboek: De droom van Pinocchio. Zo lezen we nadat de puzzel is gemaakt dit vaak samen. Zo heb je meteen een extra manier om interesse te wekken voor puzzelen én lezen. Nu ik ook de doornroosje puzzel heb gekocht ben ik nog van plan om ook dit prentenboek aan te schaffen.

Peuter en kleuter puzzels leeftijd

De Pinocchio puzzel bestaan uit 50 stukjes en de doornroosje puzzel uit 35 stukjes. Maar doordat je de puzzel in drie kleinere puzzels kunt opdelen, kan je peuter of kleuter ook eerst dat deel maken, zorg dan wel dat je hem een beetje geordend opruimt. Dat scheelt een hoop uitzoek werk de volgende keer als er weer wordt gepuzzeld 🙂 De puzzelstukjes zijn groot en hebben duidelijke illustraties. Felix maakte de puzzel van 50 stukjes met 2,5 jaar. Zeker doordat de puzzel in etappes kan worden gemaakt.

Je vind de kinderpuzzels van Djeco bij Ilovespeelgoed. Een aanrader voor elke ouder die op zoek is naar mooie kwalitatieve puzzels!

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment