Leestijd: 5 minuten

Vandaag een leuke DIY met crêpepapier om zelf een rozenkrans te maken. Een eenvoudige DIY die ongeveer een halfuur tot drie kwartier kost. Goed te doen en het resultaat is ook erg leuk! Zeker met het vooruitzicht naar Dodenherdenking zou je met deze rozenkrans van crêpepapier een mooie krans kunnen maken. Mooi om samen met je (klein)kinderen te doen of gewoon zelf te maken. Het thema van de Creatieve Linkparty is deze maand crêpepapier en daarom ging ik aan de slag met crêpepapier. Hier vind je de DIY van papieren kamerplanten die ik vorige maand maakte. Lees en knutsel je mee met de rozenkrans van crêpepapier?

Voordat je met crêpepapier aan de slag gaat is het goed om te weten dat crêpepapier wat steviger is dan papier en je het eenvoudig kan bewerken. Zorg wel dat je lijm in huis hebt, want toen ik eerst een poging met plakband deed mislukte mijn creatie compleet 😉 Ook de prijs van crêpepapier is erg verschillend. Zo betaal je bij de Hema 2,50 en bij de Action betaal je voor dezelfde hoeveelheid crêpepapier maar 0,89! Zo zie je maar weer dat een leuke DIY niet veel geld hoeft te kosten. Tijd om aan de slag te gaan!

Benodigdheden voor de rozenkrans van crêpepapier te maken

 • Karton om de krans te maken en anders een kant-en-klare krans;
 • Crêpepapier in verschillende kleuren, ik gebruikte 4 verschillende kleuren;
 • Lijm;
 • Schaar;
 • Potlood of pen.

Aan de slag

Rozenkrans van crêpepapier maken DIY
 • Stap 1: Heb je een kant-en-klare krans dan kun je deze stap natuurlijk overslaan, maar heb je nog geen krans in huis dan gaan we die nu maken! Ik had geen groot stuk karton tot mijn beschikking, dus legde ik losse stukken karton tegen elkaar aan. Vervolgens pakte ik een grote ronde broodplank die ik met een pen overnam op het karton. Nu staat de buitenlijn voor de krans. Vervolgens tekende ik er een tweede cirkel in die kleiner was en kon alles uitgeknipt worden.
 • Stap 2: Wikkel nu groen crêpepapier om de kartonnen cirkel heen.
Rozenkrans maken crêpepapier DIY Linspiration.nl
 • Stap 3: Nu is het tijd om de rozen te gaan maken! Trek een kommetjes, of ik mijn geval, een rol tape over op het crêpepapier.
 • Stap 4: Knip de cirkels uit en niet in het midden over elkaar heen gekruist twee nietjes.
Rozenkrans maken crêpepapier DIY Linspiration.nl
 • Stap 5: Plak nu de cirkels op de krans om en om, zodat de kleuren mooi verspreid zijn.
 • Stap 6: Vouw de blaadjes een voor een omhoog en knijp er een beetje heen, totdat ze mooi rechtop komen te staan. En klaar is je rozenkrans!

Tip: Wil je een vollere krans? Maak dan een bredere krans van karton, zodat je twee rijen van rozen kan vastplakken. De andere leden van het creatieve team gingen natuurlijk ook aan slag met crêpepapier. Zo ging Emmy schilderen met crêpepapier, Natascha maakte drie hyacinten van crêpepapier, Elsa versierde een letter en Melanie knutselde een bloesemboom.

Het is ook een leuk idee om een kerstkrans te maken met kerstballen. De DIY lees je hier.

Elkaar inspireren

Wil jij graag jouw DIY van crêpepapier delen? Ik zeg doen! Want het is super leuk om elkaar te inspireren toch? Laat dan hieronder in de link van je blog achter, zodat anderen jouw project terug kunnen vinden. Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken om jouw creatie te delen. Zo kunnen wij jouw werk delen en nog meer mensen inspireren. Op Facebook kun je de link van het blog delen. En zit je graag op Pinterest? Volg dan het bord van de Creatieve Linkparty, inspiratie gegarandeerd!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Bewaar voor later op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment