regenbogen van strijkkralen
Leestijd: 4 minuten

Regenbogen zijn helemaal hip! Tijd dus voor een leuke DIY: maak vrolijke regenbogen van strijkkralen. Inmiddels heb ik een hele voorliefde voor regenbogen ontwikkeld en toen ik zag dat het thema voor de Creatieve Linkparty deze maand strijkkralen was, kon ik het niet laten om me helemaal uit te leven met regenbogen. Met de Creatieve Linkparty delen we elke eerste zaterdag van de maand een nieuw thema. Het zes koppige team, waaronder ikzelf, delen dan een DIY in het thema van die maand. Zo blijven wij zelf lekker creatief bezig en helpen we jou om aan de slag te gaan. Super leuk toch?

Wat heb je nodig

Om regenbogen te maken van strijkkralen heb je het volgende nodig:

En nu is het tijd om met de strijkkralen een leuke regenboog te maken. Regenbogen vind ik super vrolijk. Je kunt ze gemakkelijk in allerlei kleuren maken en staan ook nog eens leuk als thema regenbogen op de kinderkamer! Het is ook leuk om een regenboog op een cadeau papier te plakken of hangen als een soort labeltje. Staat super vrolijk en je geeft zo iets handgemaakts mee.

Aan de slag

Om de regenbogen van strijkkralen te maken gebruikte ik een grote ronde grondplaat en een groot hart grondplaat. Bij de grote cirkel kun je natuurlijk eenvoudig een regenboog maken, maar dan word het wel een brede regenboog. Toen ik op het grote hart een regenboog maken werd het meer een hogere regenboog en dit vond ik zelf net wat mooier.

1. Kies de kleuren die je wilt gebruiken. Kies voor 2 a 3 kleuren of maak elke boog van je regenboog in een andere kleur.
2. Kijk goed of je een brede of hogere regenboog wilt maken en of je een open of dichte regenboog wilt hebben.
3. Leg de kleuren op hun plek en wanneer je klaar bent gebruik je het strijkpapier voor onder de strijkbout.

Voor de hoge regenboog op het grote hart hield ik minstens 4 puntjes naast elkaar leeg en je kunt hierbij fijn variëren in de hoogte.

Onze jongens van 5 en 3 zijn ook helemaal enthousiast aan de slag gegaan met strijkkralen. Zo leuk om te zien.

De andere leden van het creatieve team gingen natuurlijk ook aan slag met strijkkralen. Zo maakte Emmy een kubes minecraft, Natascha gave dino’s van strijkkralen, Elsa maakte vrolijke decoratie voor pasen en Melanie snoepjes van strijkkralen.

Deel jouw creatie

Wil jij graag jouw creatie van strijkkralen delen? Ik zeg doen! Want het is super leuk om elkaar te inspireren toch? Laat dan hieronder in de link van je blog achter, zodat anderen jouw project terug kunnen vinden.

Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken om jouw creatie te delen. Zo kunnen wij jouw werk delen en nog meer mensen inspireren. Op Facebook kun je de link van het blog delen. En zit je graag op Pinterest? Volg dan het bord van de Creatieve Linkparty, inspiratie gegarandeerd!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment