Leestijd: 3 minuten

Yes het project muizenhuis is van start gegaan! Ik heb ontzettend veel zin om ermee aan de slag te gaan en neem je graag mee op onze reis. Van een kaal poppenhuis naar straks een volledig gemeubileerd muizenhuis/muizenhotel met zelfgemaakte meubels! Ik heb er zelfs een nieuwe categorie voor gemaakt op mijn blog zodat je straks alle artikelen over het muizenhuis hier kunt terug vinden.

Het idee voor een muizenhuis spookte al een tijdje door mijn hoofd. Zeker toen ik de schattigste muizen van Maileg voorbij zag komen. Maar ergens had ik telkens niet genoeg motivatie om ermee aan de slag te gaan. Maar toen ik zwanger was van onze dochter Tilly nam ik me voor om haar op haar eerste verjaardag een muizenhuis cadeau te kunnen geven. En dan niet een kant-en-klaar muizenhuis, maar een muizenhuis vol met zelfgemaakte meubels.

Waar heb je het muizenhuis gevonden?

Ik heb het poppenhuis op marktplaats gevonden en we konden hem gratis ophalen. Een tip hierbij is trouwens als je zelf graag ook een gratis poppenhuis wilt vinden om geduld te hebben en regelmatig te kijken. Je kunt ook een notificatie instellen, zodat je een berichtje krijgt als er nieuwe poppenhuizen online staan.

Ik had de afmetingen niet echt goed bekeken dus stuurde ik manlief gewoon met de auto erheen. Hij bleek alleen best wel heel groot te zijn. Want ik kreeg een foto waarbij het poppenhuis net in de auto paste! Het muizenhuis is maar liefst 127cm hoog, 85cm breed en 40cm diep!

Eerst twijfelde ik nog over de grote vakken, want zoals je ziet kunnen onze zoons van 5 en 3 er zo inkruipen. Haha. Maar ik zie er wel mogelijkheden in om dit gave huis om te toveren tot een waar muizenhuis/hotel 🙂

Wat wil je in de ruimtes gaan maken?

Toen het enorme muizenhuis in huis stond moest ik wel even wennen aan het formaat. Onze zoontjes gingen meteen helemaal los, maar ik twijfelde wel even of het poppenhuis niet veel te groot was voor muizen. Maar ik heb wat ideeën om misschien grote stapelbedden te maken of met de hoogte te gaan spelen.

In totaal zijn er nu vijf ruimtes. Ik dacht zelf aan een: keuken, woonkamer, slaapvertrek. Onze oudste zoon vulde meteen aan dat hij een gymzaal wil en dit leek me wel een leuk idee. Denk aan een glijbaan, schommel en een zwembad leek mij ook wel tof. Of een tentje om in te gaan kamperen! Kortom genoeg ideeën dus en ik kan niet wachten om de verschillende ruimtes te gaan schilderen en een vloer te maken voordat de meubels ook daadwerkelijk in het huis kunnen.

Heb ik jou al aangestoken om ook al een muizenhuis te gaan maken?

Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt waarop je de voortgang kunt gaan volgen: Project muizenhuis.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment